Sfaturi culinare

#culinar #trucuri culinar #lamai #portocale #capsune

Fructele: tips&tricks

Orice bucatareasa are secretele sale care o ajuta sa devina mai buna si mai priceputa. Iata cateva trucuri referitoare la fructe.

O lamaie va avea mai multa zeama daca inainte de a fi taiata si stoarsa, se freaca cu palma pe masa sau se lasa cateva minute in apa calda .
Coaja de la citrice poate fi nociva daca nu este bine spalata. Asadar, inainte de a rade coaja fructului, acesta trebuie spalata bine cu detergent de vase , sub jet puternic de apa.
Toate fructele trebuie spalate foarte bine inainte de a fi consumate (nu doar clatite) , eventual cu un detergent special pentru fructe si legume. Coaja acestora poate fi murdara de prafuri sau substante otravitoare (pentru indepartarea daunatorilor).
Pentru ca portocalele sa se decojeasca mai usor, ele trebuie tinute 25 secunde in apa clocotita si apoi lasate 4 – 5 minute, pentru a se raci.
Capsunele trebuie spalate doar cu putin timp inainte de a fi consumate. Fructele nu trebuie lasate in apa deoarece ele sunt ca un burete si absorb imediat o mare cantitate de apa. Cel mai bine este ca acestea sa fie sterse cu un servetel umezit.

  •   2009-05-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii