Sfaturi culinare

#sfaturi de calatorie #condimente #ghimbir #utilizare ghimbir

Ghimbirul, condimentul versatil din bucatarie. Deserturi de toamna cu ghimbir

Ghimbirul, cel mai popular condiment din bucataria asiatica, este si unul dintre cele mai cunoscute mirodenii din lume. Cu un gust intens si iute, ghimbirul este folosit adesea in mancaruri, insa cei mai iscusiti bucatari au reusit sa-i gaseasca loc si printre ingredientele dulci, preparand cele mai gustoase si interesante dulciuri. Cel mai cunoscut desert cu acest condiment este turta dulce, insa exista si alte tipuri de dulciuri, cu ingrediente de toamna, in care poti strecura cu succes ghimbirul, pentru a oferi delicateselor un gust autentic!



Prajituri si placinte

Ghimbirul este un ingredient excelent in prajiturile si placintele cu fructe de sezon, precum perele, rubarba, prunele sau dovleacul. Reuseste sa scoata in evidenta gustul si aroma fructelor, dar sa se "impuna" si prin aroma usor ascutita si iute pe care o ofera.


Fursecuri si biscuiti

De la turta dulce, pana la biscuiti cu branza, crema de lamaie sau caramel, exista o multime de retete de fursecuri si biscuiti care inglobeaza in ele radacina de ghimbir. Condimentul se completeaza foarte bine cu alte mirodenii precum cuisoare, cardamon sau scortisoara in astfel de dulciuri savuroase.


Caramele, acadele si bomboane

Bomboanele sau acadelele sunt alte idei de dulciuri sau deserturi in compozitia carora poti adauga cu succes ghimbir, pentru a le oferi un gust original si foarte aromat. Daca esti pasionat de dulciurile usor picante, atunci caramelele sau acadelele cu ghimbir reprezinta o alegere ideala.


Inghetata

Inghetata este alt desert care poate fi preparat cu ghimbir, pentru o aroma mai intensa, care "taie" gustul uneori lesios de dulce al acestui preparat.

Insa ghimbirul nu poate fi adaugat in orice sortiment de inghetata, intrucat nu se combina cu orice ingrediente si arome. Cele mai potrivite sunt tot aromele de toamna, ale fructelor de sezon - pere, prune, fructe de padure, rubarba - sau condimentele sezonului rece - scortisoara, cuisoare, rom, cocos sau alte ingrediente delicioase precum stafide, turta dulce etc.



Sursa foto: cookingglutenfree.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete