Rosia Coeur de Boeuf
Te-ai obisnuit sa cumperi numai rosii perfect rotunde si netezi, convins fiind ca acelea sunt cele mai gustoase? Ei bine, e momentul sa afli ca exista un soi de tomate cunoscut sub bumele de Coeur de Boeuf (Inima de Bou), care are o forma neregulata, dar care este cunoscut atat pentru aroma sa intensa, usor acida, cat si pentru textura moale, care le face ideale pentru salate si sendvisuri. Daca nu le-ai incercat pana acum, METRO iti ofera o gama larga de rosii proaspete, printre care se numara si Coeur de Boeuf.
Rosia Datterino
Rosiile Daterino surprind si ele prin forma si marime. Daca rosia Coeur de Boeuf este uriasa, una singura ajungand sa cantareasca si jumatate de kilogram, Datterino sunt micute precum rosiile cherry, dar au forma unor prunisoare. Au un gust dulce-acrisor echilibrat, foarte placut, fiind ideale pentru dulceata de rosii.
Rosia Ananas
Tot in oferta METRO vei gasi si rosii ananas. Sunt mari, pielea lor fiind multicolora, sunt foarte carnoase si au un gust dulce-fructat, foarte putin acid.
Rosia Piccadilly
Un alt soi de rosii apreciat in intreaga lume si care se afla si pe piata din Romania prin intermediul magazinelor METRO este Piccadilly. Sunt carnoase, au putin suc si putini samburi, putand fi consumate ca atare, in salate, sau taiate cubulete, in sosuri.
Si pentru ca e vara si canicula ne da de furca, iata una dintre retetele maestrilor METRO care garanteaza un pranz usor si racoritor:
Supa rece Gazpacho
Sursa foto: communitytable.parade.com
Ingrediente:
1 kg rosii
1 capatina de usturoi
1/2 kg castraveti verzi
1-2 linguri ulei de masline
1-2 ardei gras verde
busuioc
1-2 ardei rosu
sare si piper dupa gust
1 ceapa mare
1 cana de gheata pisata
Mod de preparare:
Curata rosiile de pielita, iar castravetii, de coaja. Toaca jumatate dintre legume in cuburi mici, iar cealalta jumatate mixeaz-o bine in blender pana devine piure. Adauga in blender ulei de masline, sare, piper si busuioc si lasa la frigider pana se raceste foarte bine.
Serveste supa Gazpacho presarind deasupra cubulete de legume, iar in mijlocul bolului poti pune gheata pisata.
Advertorial