Sfaturi culinare

#bucatarie #retete cu pui #retete cu legume #retete rapide #reteta pizza

Invata sa pregatesti o cina in mai putin de jumatate de ora

Seara este singurul moment al saptamanii in care te poti bucura de o masa calda, gustoasa, facuta in casa. Pentru a petrece cat mai putin timp in bucatarie, alege retete simple, cu preparate care sunt gata in mai putin de jumatate de ora. Invata sa pregatesti cina in maxim 30 de minute!


Cum sa faci cine rapide

Pentru cine rapide, fierbe orez, couscous, taitei sau paste, care sunt gata repede. Alege o carne precum puiul, care se patrunde rapid, in loc de carnea de vita care are nevoie de mai mult timp pentru gatit.

Pentru sosuri, foloseste concentrat de supa, smantana sau plante aromatice. Fa mancaruri hranitoare, folosind legume si verdeturi congelate, cum este spanacul. Uita-te prin frigider si vezi ce resturi ai mai putea folosi pentru o cina calda, gustoasa si hranitoare.

Iata 4 exemple de preparate care pot fi pregatite la cina in mai putin de 30 de minute:


1 Friptura cu legume si couscous

Pentru o cina rapida, foloseste carnea preferata si pregateste o garnitura cu legume si couscous. Carnea de pui si cea de porc se prajesc rapid.

Fierbe niste couscous si prajeste carnea intr-o tigaie. Caleste ciupercile si pregateste un sos din smantana, ciuperci si miez avocado pasat. Pune couscousul in farfurii impreuna cu carnea, adauga ciupercile si toarna sosul. Serveste mancarea cu putin coriandru tocat.


2 Pui cu taitei

Fa o marinata din otet, ceapa verde, miere, sos de soia, chilli, usturoi si ghimbir. Pune carnea la marinat. Fierbe taiteii, scurge-i de apa si pune-i intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adauga puiul si amesteca bine, apoi serveste preparatul cald.


3 Mancare de fasole

Soteaza morcovii si ceapa intr-o lingura de ulei de masline. Toarna apoi o conserva de fasole, niste supa de pui si condimenteaza mancarea. Fierbe mancarea pana da in clocot si paseaza usor fasolea, apoi da focul mai mic si lasa la fiert preparatul inca 5-8 minute, amestecand din cand in cand.

Pune niste spanac de la congelator intr-o tigaie incinsa cu ulei si lasa-l la inmuiat 2 minute. Serveste mancarea de fasole cu spanac. Adauga piper dupa gust.


4 Pizza rapida

Cumpara blat pentru pizza. Pregateste un sos pentru blat din sos de tomate si un amestec de plante aromatice. Unge blatul cu acest sos si apoi garniseste-l cu tot felul de ingrediente gasite prin frigider. Foloseste ciuperci, branza, resturi de salam, felii de rosie, masline etc. Pizza va fi gata in maxim 15 minute. Serveste-o calda, cu un pahar de vin.

Sursa foto: scissorsandspice.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete