Sfaturi culinare

#mancare mediteraneana #mancare barcelona #preparare paste #mancare venetia #greseli #sfaturi culinare

Mancarea sarata sau arsa? Trucuri pentru a repara dezastrele culinare din bucatarie

Daca nu ti s-a ars mancarea macar o data, inseamna ca nu ai gatit niciodata! Se intampla chiar si celor mai mari bucatari sa faca mancarea prea sarata, prea iute ori sa o arda, dar la tine, deznodamantul a fost mereu acelasi: mancarea a ajuns in cosul de gunoi! Acum nu mai este nevoie sa arunci preparatele "esuate"! Specialistii iti ofera cateva trucuri care te ajuta sa iesi cu fruntea sus din cele mai neplacute dezastre culinare si sa salvezi preparatele de la cosul de gunoi!


1. Mancarea este prea sarata

Nu ti-ai dat seama si ai scapat cam multa sare in mancare? Nu te pregati sa o arunci! Exista solutii pentru a scapa de gustul foarte sarat. Adauga in preparate un cartof crud sau putin suc de lamaie. Ambele au rolul de a remedia gustul, absorbind sau indepartand gustul puternic de sare.


2. Mancarea s-a ars

Fie ca esti un dezastru la cratita, fie ca nu, cu focul nu este de joaca si isi cam face de cap, mai ales daca scapi, chiar si pentru cateva clipe, preparatul din vedere. Fie ca se arde sau se prinde la fund, mancarea poate fi salvata de la dezastru.

In general, fripturile au tendinta de a se arde. Daca ai o bucata mai mare de carne, decupeaza partea prinsa si mut-o intr-o alta tava.

Daca iti faci probleme ca preparatul a capatat aroma neplacuta, din cauza arsurii, pune un prosop umed deasupra tavii, timp de 15 minute. Mirosul de ars va intra in prosop si se pare ca indeparteaza si gustul de ars al mancarii.


3. Mancarea este prea iute

Iti place mancarea picanta, dar se intampla sa nu mai stii care sunt limitele ardeiului iute sau ale piperului si sa faci preparate aproape imposibil de mancat.

Nu lasa preparatul sa iti amorteasca complet papilele gustative, din cauza iutelii! Foloseste lactate (smantana, lapte, iaurt), pentru a atenua gustul foarte picant si pentru a te bucura de savoarea mancarii tale! Daca preparatul nu-ti permite adaugarea unui lactat, apeleaza la puterile muraculoase ale supei de legume sau sucului de lamaie, care atenueaza gustul picant!


4. Mancarea este prea dulce

Crezi sau nu, exista situatii in care "dulce este prea dulce", indiferent ca vorbim de mancaruri sau deserturi.

Oricat de mult iti plac preparatele dulci si prajiturile, si gustul dulce are o limita. Cand ti se pare ca ai ajuns cu un preparat la aceasta limita, apeleaza la suc de lamaie, otet de mere sau crema de branza, pentru a atenua din gustul lesios de dulce.

Sursa foto: fabulousfoods.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete