Sfaturi culinare

#orez #masina de gatit #masina gatit orez #masina orez

Masina de gatit orez: 5 intrebuintari noi in bucatarie

Masina de gatit orez poate sa ocupe inutil spatiu in camara sau poate fi transformata intr-o ustensila de gatit uzuala pentru prepararea mai multor mancaruri. Daca te-ai ales cu un astfel de aparat de gatit, nu il arunca in fundul debaralei, cu gandul ca sunt prea putine ocaziile in care prepari mancaruri cu orez! Iata cum mai poti pune la "munca" masina de gatit orez pentru prepararea altor delicii!


1. Orez cu lapte

Chiar daca pilaful sau orezul fiert pentru garnituri sunt cele mai populare metode de gatit aceasta cereala, nu uita ca poate fi inclus intr-o multime de retete, inclusiv in deserturi. Asadar, ori de cate ori poftesti la un delicios orez cu lapte, nu ezita sa economisesti timp si vase de spalat cu ajutorul acestui gadget modern.


2. Legume fierte

Nu ai un aparat de gatit la aburi sau de fiert legume, dar te-ai ales, vrand nevrand, cu o masina de gatit orez? Nu-i nicio problema, intrucat aparatul de orez este foarte versatil si poate fi utilizat pentru fierberea legumelor pentru garnitura unei fripturi sau pentru alte preparate.


3. Supe de legume

Ai pofta de o supa, dar nu ai dispozitia necesara pentru a o pazi cat fierbe pe foc sau de a spala nenumaratele vase care se strang in urma prepararii ei. Nu uita ca ai la dispozitie masina de gatit orez, care poate face toata treaba in locul tau. Nu trebuie decat sa adaugi cateva legume si o cantitate mai mare de apa si sa le lasi sa se fiarba incet, in voie, pana cand legumele sunt fierte. Tot ce mai trebie sa faci este sa adaugi putina sare, piper si alte condimente pentru a-i da gustul preferat.


4. Compot de fructe

Ai pofta de un compot de prune, pere sau mere, pentru a te incalzi cu el in zilele reci de toamna? Nimic mai simplu! Masina de gatit orez este mereu pregatita sa il prepare in locul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa arunci in ea cateva fructe taiate, sa completezi cu apa si sa apezi butonul "on".


5. Terci de ovaz sau cacao cu lapte

Aparatul de gatit orez este aliatul de incredere al unui mic dejun sanatos! Ajuta la prepararea terciului de ovaz pentru copii, dar si a inconfundabilei bauturi de cacao cu lapte, atat de adorata de intreaga familie. In plus, datorita functiei de pastrare la cald, preparatele isi mentin temperatura constanta, astfel incat toti membrii familiei sa se bucure de ele proaspete.

Sursa foto: wisegeek.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare