Acest meniul este pentru barbatii care se vor dedica femeii iubite de 8 Martie . Acestia ii pot face o surpriza frumoasa pregatind o masa festiva. Ea va fi invitata, cea servita si rasfatata. Meniul contine retete simple, cu preparate dietetice, cu legume si verdeata, precum si cu ingrediente afrodisiace.
Aperitive pentru meniul de 8 martie
Daca iti place branza cu mucegai, alege un preparat elegant si usor: o salata cu branza albastra si pere. Preparatul poate fi facut rapid si contine inclusiv ingrediente afrodisiace precum rucola si migdale.
Un alt preparat delicat, deosebit de atractiv pentru doamne, este telina umpluta cu branza. Reteta este simpla si se potriveste pentru o masa festiva de Ziua Femeii, dar si pentru un inceput de primavara.
Feluri principale pentru meniul de 8 Martie
Pentru un pranz usor sau o cina eleganta, alege o reteta de creveti sotati. Este o reteta dietetica, potrivita pentru doamne. Foloseste ierburi aromatice si condimente si pregateste acest fel de mancare in doar cateva minute.
Pastravul este un tip clasic de peste, gustos si hranitor. Prajeste-l in faina si pregateste un sos de ciuperci, smantana si lamaie. Decoreaza platoul de peste cu frunze de patrunjel si vei avea un preparat aspectuos si gustos in jumatate de ora.
Deserturi pentru meniul de 8 Martie
Bile, “bombe” sau mingi, aceste prajiturele din biscuiti, nuca si cacao sunt irezistibile. De 8 Martie orice femeie are dreptul la un mic rasfat culinar. Incearca aceasta reteta simpla si usor de preparat.
Daca iti plac fructele de padure, incearca o tarta de afine cu lamaie. Serveste aceasta tarta la sfarsitul mesei festive de 8 Martie, impreuna cu o ceasca de cafea buna. Poti folosi frisca pentru a decora aceasta prajitura.
Bauturi pentru meniul de 8 Martie
Pentru o bautura racoritoare si sanatoasa, pregateste un punch cu telina si ananas. Este o bautura hranitoare si potrivita pentru un inceput de primavara.
O alta bautura usoara si racoroasa este sucul de lamaie si ghimbir. Foloseste putin zahar brun si menta pentru a-l aromatiza.