Sfaturi culinare

#retete paste #meniu paste #meniu dietetic #paste #retete #dieta

Meniu de Paste dietetic

De Paste masa de sarbatoare te imbie cu foarte multe bunatati, care sunt insa si greoaie, nu tocmai potrivite unei diete. Ce te faci daca trebuie sa urmezi o dieta ori esti la regim? Sau ce le poti pregati invitatilor care nu pot mananca mancarurile greoaie clasice? Iata cateva idei de mancaruri pe care le poti include intr-un meniu dietetic de Paste.
 

Aperitive pentru meniul dietetic de Paste
 

Bruschette cu gorgonzola si miere


Daca iti plac sandwich-urile cu branza pregatite la gratar, in mod sigur bruschettele cu gorgonzola si miere te vor da pe spate. Plus de asta, oaspetii tai vor fi incantati de inventivitatea si curajul tau de a amesteca aceste ingrediente.
 

Aperitiv cu anghinare, branza si masline


Aperitivele sau antipastele sunt considerate modalitati deosebite de a incepe o masa cu specific italian. Iar combinatia de anghinare, branza si masline poate fi una foarte buna, alaturi de paine prajita. De aceea aceasta reteta este nu doar una gustoasa, ci si usor de preparat.
 

Drob vegetarian cu ciuperci si soia


Sarbatoarea de Paste poate fi usor adaptata si pentru persoanele care au un stil de viata vegetarian sau vegan, asa ca daca faceti parte din aceasta categorie, nu disperati. Exista numeroase retete pentru diferite preparate traditionale de Paste la fel de gustoase si fara carne.
 

Salatele, potrivite pentru un meniu dietetic de Paste
 

Salata de miel prajit la gratar cu jar de lemn


Daca vrei o reteta de mancare usoara pentru zilele de Pasti, atunci ai putea sa te opresti la salata de miel prajit la gratar cu jar de lemn. Amestecul de legume coapte si carne, alaturi de spanac si branza de capra ii vor da un gust si un aspect elegant acestei salate, care se potriveste foarte bine cu un vin rosu.
 

Salata de pastai verzi cu branza albastra


Salata de pastai verzi cu branza albastra este o idee foarte buna pentru o masa sanatoasa si hranitoare. Cu cateva ingrediente, vei obtine o salata ieftina si usor de preparat.
 

Supe pentru meniul dietetic de Paste
 

Supa de miel


Supa de miel, pe langa beneficiile nutrionale pe care le ofera organismului, este o mancare delicioasa, care aduce savoare mesei de Pasti. Pe langa celelalte preparate traditionale, bogate in grasimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, usurand digestia.
 

Supa de rosii


Daca te gandesti la o cura de dezintoxicare a organismului si vrei sa mananci preparate cat mai naturale posibil, poti incepe cu o supa de rosii. O poti adauga si unui meniu de sarbatoare, pentru ca este foarte gustoasa si savuroasa.
 

Feluri principale pentru masa dietetica de Paste
 

Pui cu lamaie si sos de ciuperci


Puiul cu lamaie si sos de ciuperci este o alternativa potrivita pentru momentele in care vrei sa incerci o mancare delicioasa. Desi are un timp de preparare redus, acest fel de mancare este nu doar foarte rapid, ci si foarte gustos.
 

Peste copt cu legume


Pestele este unul dintre cele mai mai sanatoase alimente pentru om. Medicii si specialistii in nutritie recomanda consumul de peste cel putin de doua ori pe saptamana, spunand ca o alimentatie sanatoasa inseamna si acest lucru.
 

Creveti cu lamaie


Crevetii, aceste fructe de mare delicioase, sunt produse care pot fi mancate chiar si in perioada postului, asa ca pot fi preparati, sub orice forma, in orice perioada a anului.
 

Pui cu lamaie si miere

 

 

 


Daca iti place sa prepari mancaruri cu carne de pui, trebuie sa incerci aceasta combinatie delicioasa cu lamaie si miere. Este o mancare savuroasa si usoara pe care o poti pregati rapid si pentru o masa de sarbatoare.
 

Dulciuri pentru meniul dietetic de Paste
 

Cozonac cu nuca de cocos


Cozonacul cu nuca de cocos este un desert usor, care poate fi mancat oricand. Aroma de scortisoara si nucsoara il face sa fie un desert numai bun de consumat dimineata, la cafea si ii da o aroma unica.
 

Cozonac frantuzesc cu stafide


Pentru prepararea acestui cozonac frantuzesc cu stafide ai nevoie in primul rand de o masina pentru facut paine si de 90 de minute in care sa ii acorzi atentie. Rezultatul final nu te va dezamagi insa, pentru ca acest cozonac va avea o parte de amprenta frantuzeasca.
 

Pasca cu fructe exotice


An de an, fiecare persoana incearca sa pastreze traditia de Pasti prin bucatele specifice acestei sarbatori. Daca vrei insa sa aduci o nota de originalitate mancarurilor tale, dar in acelasi timp sa pastrezi esenta traditiilor de Paste, incearca sa inlocuiesti clasica pasca cu branza cu o pasca cu fructe exotice. Cu un gust absolut special, pasca cu fructe exotice va fi preparatul cu care iti vei surprinde fara indoiala invitatii.
 

Bauturi pentru meniul dietetic de Paste
 

Mancarurile dietetice de Paste merg bine cu bauturi speciale. Pe langa vinurile care nu pot lipsi de la masa de sarbatoare, chiar daca e cu bucate dietetice ai putea adauga in meniu si cateva bauturi naturale , pline de savoare si sarace in calorii:  un shake de piersici sau unul de banane, shake de avocado, un cocktail de fructe exotice, un shake de kiwi si banane, o limonada de banane. . Aceste bauturi ar fi indicat sa le prepari fie cu miere de albine, fie cu zahar brun.
 

Sursa foto : www.health.ninemsn.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare