Sfaturi culinare

#retete paste #meniu paste #meniu vegetarian #masa de paste #meniu #culinar #retete

Meniu de Paste pentru vegetarieni

Daca printre membrii familiei sau invitatii la masa de Paste ai si vegetarieni, ar trebui sa le pregatesti si lor un meniu de sarbatoare. Astfel, ai putea opta pentru o reteta delicioasa de drob cu ciuperci si soia , salate gustoase, sarmalute cu ciuperci si fripturi delicioase din soia. In plus, le-ai putea oferi si dulciuri de sarbatoare: cozonac pentru vegetarieni si oua de ciocolata.

Aperitive pe masa de Paste
 

Oua umplute special de Paste
 



Timp preparare: aproximativ 30 de minute
Grad dificultate: scazut

Daca nu stii ce sa faci cu ouale de Pasti ramase nemancate, ar trebui sa incerci sa le folosesti pentru a pregati oua umplute. Sunt usor de preparat si foarte gustoase, astfel ca cei cei care le vor gusta te vor intreba care este secretul prepararii lor.
 

Aperitive pe baza de aluat usor de preparat cu oua, legume si branza
 

Timp preparare: 30-45 de minute
Grad dificultate: scazut

Aperitivele pe baza de aluat usor de preparat sunt solutii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci si pentru a-ti tine musafirii ocupati pana termini de aranjat masa. Pentru a umple aceste aluaturi nu exista limite de creativitate, pentru ca se pot folosi nu doar legume si fructe crude, ci si diverse paste pe baza de branza sau legume.
 

vinete cu parmezan
 

Timp preparare: 60 de minute
Grad de dificultate: scazut

Vinetele sunt legume care pot fi consumate in orice anotimp, iar retetele care au la baza vinetele sunt foarte gustoase si de cele mai multe ori, sarace in calorii. Reteta cu vinete si parmezan poate fi o idee potrivita pentru o gustare delicioasa, care poate fi facuta intr-un timp destul de scurt.
 

Ciuperci cu usturoi si ierburi aromatice
 

Timp de preparare: aproximativ 40 de minute
Grad de dificultate: scazut

Daca vrei o gustare usoara, care se prepara rapid si care poate fi savurata de intreaga familie, incearca ciupercile cu usturoi si ierburi aromatice.
 

Drob vegetarian cu ciuperci si soia
 

Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
Grad de dificultate: mediu

Sarbatoarea de Paste poate fi usor adaptata si pentru persoanele care au un stil de viata vegetarian sau vegan, asa ca daca faceti parte din aceasta categorie, nu disperati. Exista numeroase retete pentru diferite preparate traditionale de Paste la fel de gustoase si fara carne.
 

Supe in meniul vegetarian de Paste
 

Supa-crema de fasole verde
 

Timp preparare: aproximativ 60 de minute
Grad de dificultate: scazut

Supa-crema de fasole verde este o supa foarte gustoasa si potrivita pentru perioada postului. Insa ea poate fi inclusa si in meniurile pentru vegetarieni, putand fi consumata si in perioadele in care nu este post.
 

supa de ardei rosii cu busuioc
 

Timp preparare: aproximativ 30 de minute
Grad de dificultate: scazut
Pentru un preparat racoritor si usor de realizat, incearca supa de ardei rosii cu busuioc. O poti prepara in doar jumatate de ceas.
 

Supa crema de legume
 

Timp preparare: aproximativ 30 de minute
Grad de dificultate: scazut

Supa crema de legume este o mancare foarte sanatoasa, satioasa, fara sa aiba efect de ingreunare, motiv pentru care constituie o mancare perfecta pentru cina.
 

Supa crema de cartofi
 

Timp preparare: aproximativ 90 de minute
Grad de dificultate: mediu

Supa crema de cartofi este una dintre cele mai usoare supe pe care le poti gati pe tot timpul anului. Crema de cartofi este foarte simplu de preparat, ci si foarte hranitoare. In plus, poate fi transformata si in supa-crema de mancat in timpul postului, inlocuind laptele si untul cu apa, respectiv margarina.
 

Feluri principale in meniul de Paste al vegetarienilor
 

Sarmale cu ciuperci
 

Timp de preparare: aproximativ 60 de minute
Grad de dificultate: mediu

In perioada postului poti sa inlocuiesti sarmalele cu carne sau cele cu orez cu o alta varianta la fel de gustoasa: sarmalele cu ciuperci.
 

Vinete grecesti
 

Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: scazut

Aceasta reteta este potrivita gurmanzilor care le place mai mult sa manance decat sa stea in bucatarie si mai ales celor care vor sa slabeasca - vinetele sunt recunoscute pentru faptul ca iti dau repede senzatia de satietate si pentru ca au putine calorii.
 

Snitele din soia
 

Timp de preparare: aproximativ 30 de minute
Grad de dificultate: scazut

Snitelele din soia sunt o alternativa foarte gustoasa pentru a inlocui carnea in timpul postului. Ele pot fi folosite si in meniurile vegetariene, fiind o sursa foarte importanta de proteine si substante nutritive. In plus, aceste snitele sunt foarte usor de preparat.
 

Ardei umpluti cu orez si ciuperci
 

Timp de preparare: aproximativ 70 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ardeii umpluti cu orez si ciuperci sunt o alternativa foarte gustoasa a ardeilor cu carne, pentru perioada postului. Carnea este inlocuita cu "carnea vegetala” a ciupercilor, care este foarte gustoasa si fierbe intr-un timp mai scurt decat carnea normala. De aceea, ardeii umpluti de post pot deveni baza unei mese copioase, insa cu bucate de post sau pentru vegetarieni.
 

Salate in meniul vegetarian de Paste
 

Salata de pastai verzi cu branza albastra
 

Timp de preparare: 25-30 de minute
Grad de dificultate: scazut

Salata de pastai verzi cu branza albastra este o idee foarte buna pentru o masa sanatoasa si hranitoare. Cu cateva ingrediente, vei obtine o salata ieftina si usor de preparat.
 

salata multicolora
 

Timp de preparare: 20 de minute
Grad de dificultate: scazut

Daca iti plac salatele si te atrag culorile lor proaspete si apetisante, atunci incearca o salata multicolora. Este deosebit de atractiva, gratie mixului de ingrediente si poate fi folosita cu succes si pe post de garnitura pentru alte mancaruri.
 

Deserturi pentru meniul vegetarian de Paste
 

Cozonac pentru vegetarieni
 

Timp de preparare: aproximativ 110 minute
Grad de dificultate: mediu

Indiferent daca tii post sau daca esti vegetarian si ai renuntat la consumul de lapte, oua si unt, te poti bucura de savoarea unui cozonac proaspat, facut chiar la tine in casa. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, ci doar de cateva arome care vor transforma cozonacul traditional intr-un desert absolut delicios.
 

Oua de Paste cu cirese


Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ouale de Paste cu cirese sunt un desert delicios pe care il poti servi la masa speciala de Paste. Ciresele si crema de vanilie cu nuci le vor da acestora un gust deosebit de al altor tipuri de oua pe care le-ai pegatit pana acum, iar modul simplu de preparare te va face sa le alegi si alta data.
 

Bauturi la masa de Paste a vegetarienilor
 

Mancarurile de Paste merg bine cu bauturi speciale. Pe langa vinurile care nu pot lipsi de pe masa de sarbatoare ai putea adauga in meniu si cateva bauturi naturale , pline de savoare si vitamine: un shake de avocado, un cocktail de fructe exotice, un shake de kiwi si banane, o limonada de banane, un shake de piersici sau unul de banane.
 

  •   2010-03-26
  •   45540 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului