Sfaturi culinare

#bauturi calde #prajituri #retete #mos nicolae

Meniu de Sfantul Nicolae

De sfantul Nicolae, pregateste un meniu special pentru tine si familia ta. Foloseste ingrediente de sezon si fa niste dulciuri gustoase pentru cei mici.

Aperitive desfantulNicolae
 

Sursa foto: minnesotamonthly.comDaca iti doresti un aperitiv cu totul special, care sa-i surprinda atat pe copii, cat si pe cei mari, fa niste oua coapte cu ierburi. Pe langa oua, vei folosi verdeata parfumata precum patrunjelul sau tarhonul si vei pigmenta totul cu branza, piper si smantana.

Sursa foto: Oana MCei care isi doresc sa pregateasca niste aperitive foarte atractive pentru copii pot incerca o reteta de oua umplute sub forma de ratuste. Intr-un vas de yena, construieste un lac din maioneza si salata verde pe care plutesc linistite ratustele de oua.
 

Feluri principale de Sfantul Nicolae
 

Sursa foto: thefoodpornographer.comLa felul principal, poti incerca o reteta de friptura inedita: curcan cu portocala si orez. Ai nevoie de file de curcan, orez, legume, mirodenii si portocala. Rezultatul este un amestec interesant si parfumat.

Sursa foto: zoshop.comUn alt preparat deosebit este pieptul de pui umplut cu prosciutto si mere. Acest fel de mancare se potriveste cu sezonul de iarna si poate fi preparat intr-un timp destul de scurt, in mai putin de o ora.
 

Desert de Sfantul Nicolae
 

Sursa foto: thebarefootkitchen.comPentru desert, poti face niste prajituri obisnuite sau poti pregati chiar niste prajituri poloneze de Sfantul Nicolae. Polonezii spun despre aceasta zi ca are un rasarit stralucitor, pentru ca ingerii sunt ocupati cu coacerea prajiturilor cu miere pentru Sfantul Nicolae. Pentru aceste prajiturele speciale ai nevoie de mirodenii precum scortisoara, ghimbir, cuisoare sau nucsoara.
 

Bauturi de Sfantul Nicolae
 

Sursa foto: stnicholascenter.orgPentru ca toata familia sa se bucure de Sfantul Nicolae, alege o bautura potrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii. Fa o ciocolata calda de Sfantul Nicolae, care sa va incalzeasca trupurile si sa va bucure inimile. Pe langa lapte sau cacao mai ai nevoie de bombonele de martipan sau de menta si de cateva acadele.

De Sfantul Nicolae mai poti pregati si alte bauturi: vinul episcopului, slemp, punch. Pe toate le gasesti in articolul Retete traditionale de Mos Nicolae.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare