Daca ai invitati de Sfintii Mihail si Gavril, bazeaza-te pe alimentele de sezon pentru o masa bogata, de toamna. Pregateste cateva aperitive atractive si 1-2 feluri principale, urmate de un desert pe baza de fructe.
 

Aperitive pentru masa festiva de sfintii mihail si gavril
 

Vinetele constituie unul dintre cele mai populare preparate in sezonul de toamna. Incearca o reteta de vinete coapte cu menta si rosii. Aceste aperitive arata foarte bine si sunt extrem de gustoase. Serveste-le pe paine prajita pentru un plus de efect.

Placintele sarate constituie preparate o surpriza frumoasa, fiind hranitoare si gustoase, foarte potrivite pentru un aperitiv. Incearca o reteta de placinta de miel, spanac si branza pentru meniul de Sfintii Mihail si Gavril.
 

feluri principale pentru masa festiva de Sfintii mihail si gavril
 

Daca iti place pestele, acesta poate constitui o alegere foarte potrivita pentru masa de Sfintii Mihail si Gavril. Incearca o reteta de peste cu morcovi si orez. Este un fel de mancare gustos si cu putine calorii.

Pentru o masa clasica, o friptura de pui cu legume la cuptor este cea mai buna alegere. Cu un astfel de preparat nu poti da gres, fiind pe gustul tuturor.
 

Deserturi pentru masa festiva de Sfintii Mihail si Gavril
 

Foloseste fructele de padure pentru o prajitura colorata si ademenitoare. Prajitura de toamna cu fructe de padure este un desert potrivit pentru o ocazie speciala.

Tarta cu pere si ciocolata arata foarte bine si poate fi servita cu succes la o ocazie deosebita. Ciocolata si perele sunt ingrediente potrivite pentru sezonul rece, iar in aceasta combinatie reusesc sa atraga toate privirile.
 

Bauturi pentru masa festiva de Sfintii Mihail si Gavril
 

Foloseste fructele proaspete pentru a obtine sucuri naturale si gustoase. Incearca o reteta de suc din mere, piersici si pere.

Cand ti se va cere cafea la finalul mesei, rasfata-ti invitatii cu un preparat special: Cafe d'Amour. Preparatul are la baza cognacul, scortisoara si lamaia.
 

Sursa foto: cambridgecarbonfootprint.org
 

  •   2011-11-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii