Sfaturi culinare

#retete paste #meniu paste #meniu #paste #masa festiva

Meniu international pentru masa de Paste

In fiecare an, de Paste, pregatesti retetele traditionale, cu sarmale, drob, oua vopsite, cozonac si pasca. Daca insa te-ai gandit ca in acest an sa incerci altceva, un alt fel de meniu, noi iti recomandam meniul international de Paste. Vei descoperi cu ajutorul acestor bucate ce tipuri de cozonac pregatesc vecinii nostru europeni sau chiar mexicani, dar si retete de mancaruri gustoase pregatite in lume de Paste.

Aperitive pentru meniul international de Paste
 

Drob de miel
 


Timp de preparare: aproximativ 120 de minute
Grad de dificultate: mediu

Carnea de miel este, in general, nelipsita din preparatele de Pasti, iar drobul de miel este gustos si usor de preparat.
 

Oua umplute special de Paste
 

Timp preparare: aproximativ 30 de minute
Grad dificultate: scazut

Daca nu stii ce sa faci cu ouale de Pasti ramase nemancate, ar trebui sa incerci sa le folosesti pentru a pregati oua umplute. Sunt usor de preparat si foarte gustoase, astfel ca cei cei care le vor gusta te vor intreba care este secretul prepararii lor.
 

Supe in meniul international de Paste
 

Supa de miel
 


Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: mediu

Supa de miel, pe langa beneficiile nutrionale pe care le ofera organismului, este o mancare delicioasa, care aduce savoare mesei de Pasti. Pe langa celelalte preparate traditionale, bogate in grasimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, usurand digestia.
 

supa italieneasca cu legume
 


Timp de preparare: 70 de minute
Grad de dificultate: redus

Supele sunt mai intotdeauna un fel de mancare cautat, in special de cei care nu au timp sa gateasca, pentru ca sunt usor de facut si nu necesita mult timp petrecut in bucatarie. Si cum in aceasta perioada de sarbatoare combinatiile interesante sunt cautate, supa italieneasca de legume devine o mancare care iti va atrage cu siguranta atentia.
 

Feluri principale in meniul international de Paste
 

Friptura greceasca de miel
 


Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: mediu

Daca te-ai saturat de friptura simpla, clasica, de miel, pe care o servesti in fiecare an de Paste, iata o reteta care se prepara foarte usor, cu ingrediente pe care le ai deja in casa, dar care este mult mai gustoasa si mai aromata decat cea traditionala.
 

frigarui de miel la gratar


Timp de preparare: aproximativ 45 de minute
Grad de dificultate: scazut

Carnea de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paste atat a romanilor, cat si a altor locuitori europeni, fiind apreciata datorita fragezimii si savoarei aparte. Daca optezi pentru petrecerea Pastelui in aer liber, delicioasele frigarui de miel nu trebuie sub nici o forma sa lipseasca, deoarece au un gust extraordinar, si mai mult decat atat, sunt foarte usor de pregatit.
 

Deserturi internationale pentru masa de Paste
 

Cozonac nemtesc cu seminte de mac


Timp de preparare: aproximativ 110 minute
Grad de dificultate: mediu

In tinuturile nemtesti cozonacii seamana mai degraba a checuri si sunt facute cu fructe sau seminte, care dau in final un gust special. Insa printre retetele cele mai intalnite de astfel de cozonaci nemtesti sunt cei cu mac, cu forma rotunda si aroma de seminte de mac, care nu apare intr-o crema, ci in interiorul aluatului. Iata reteta de cozonac nemtesc cu seminte de mac.
 

cozonac unguresc cu mac


Timp de preparare: aproximativ 85 de minute
Grad de dificultate: mediu

Cozonacul unguresc cu mac este indicat pentru cei care vor sa incerce cozonacul si sub alta forma, diferita decat cu amestecul clasic de nuci. Incearca acest tip de cozonac cu mac, atunci cand vrei sa iti convingi familia ca gustul si forma cozonacului poate fi asemanator cu al unei prajituri.
 

cozonac frantuzesc cu stafide


Timp de preparare: aproximativ 90 de minute
Grad de dificultate: mediu

Pentru prepararea acestui cozonac frantuzesc cu struguri ai nevoie in primul rand de o masina pentru facut paine si de 90 de minute in care sa ii acorzi atentie. Rezultatul final nu te va dezamagi insa, pentru ca acest cozonac va avea o parte de amprenta frantuzeasca.
 

Kulich, cozonac rusesc


Timp de preparare: aproximativ 280 de minute
Grad de dificultate: mediu

De Pasti, crestinii ortodocsi pregatesc cozonaci, oua, bucate traditionale, pe care le aseaza pe masa in cele trei zile de sarbatoare. De la acest obicei nu fac rabat nici vecinii nostri rusi, care pregatesc cozonac, care poarta numele de kulich si nu are crema, ci doar o glazura, iar in interior, stafide.
 

Cozonac Mexican


Timp de preparare: 120 de minute
Grad de dificultate: mediu

Stim cu totii ce este acela un cozonac, nu? Prajitura traditional romaneasca cu stafide, rahat sau nuca, gatita in mod traditional de Paste si de Craciun. Dar stim ce este acela un cozonac mexican? Sa fie dulce, sarat sau picant? Cu stafide sau condimente? Cand auzim cuvantul “mexican” in bucatarie ne gandim la ceva iute, la “iti ia gura foc”. Dar cand alaturam cuvintele “cozonac” si “mexican” nu stim la ce sa ne asteptam, nu? De aceea ar fi indicat sa nu ne mai punem atatea intrebari si sa aflam singuri, cu ajutorul retetei de mai jos, ce inseamna un Cozonac Mexican.
 

pasca cu fructe exotice


Timp de preparare: aproximativ 200 de minute
Grad de dificultate: mediu

An de an, fiecare persoana incearca sa pastreze traditia de Pasti prin bucatele specifice acestei sarbatori. Daca vrei insa sa aduci o nota de originalitate mancarurilor tale, dar in acelasi timp sa pastrezi esenta traditiilor de Paste, incearca sa inlocuiesti clasica pasca cu branza cu o pasca cu fructe exotice. Cu un gust absolut special, pasca cu fructe exotice va fi preparatul cu care iti vei surprinde fara indoiala invitatii.
 

Panettone, cozonac italienesc


Timp de preparare: 135 de minute+ o zi
Grad de dificultate: laborios

Panettone este un desert tipic italinesc, care isi are originile la Milano. Acest desert este preparat cu ocazia sarbatorilor crestine. Are o forma de cupola si este inalt de 10-15 centrimetri. Acest tip de cozonac contine fructe confiate, coaja de lamaie si portocala, stafide sau ciocolata. Se serveste cu bauturi calde sau vinuri dulci. In unele zone ale Italiei, panettone se serveste alaturi de crema mascarpone si cu un pahar de lichior.
 

Bauturi pentru meniul international de Paste
 

La aceasta masa de sarbatoare poti aseza langa bucatele de inspiratie internationala nu doar vinuri, fie ele rosii sau albe, ci si un bauturi inspirate din strainatate. Poti prepara o reteta de bautura cu cafea irlandeza , un cocktail rusesc, dar si un shake delicios cu kiwi si banane.

  •   2010-03-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii