Sfaturi culinare

#masa festiva #meniu #oua paste #miel #retete paste

Meniu pentru a doua zi de Paste

In a doua zi de Paste alege un meniu cu preparate care se fac rapid sau preparate pe care le poti pregati de dinainte. Este bine ca meniul sa contina bucatele traditionale pentru aceasta sarbatoare: oua, miel, pasca etc.

Aperitive pentru meniul din a doua zi de Paste
 

Daca ai musafiri in a doua zi de Paste, este bine sa servesti un platou cu aperitive proaspete. Si pentru ca nu vrea nimeni sa stea mult in bucatarie chiar de Paste, cea mai buna solutie este sa alegi o reteta usoara si rapida. Incearca trufele cu branza feta. Trebuie sa ai deja in casa un sos Worcestershire , facut sau cumparat, branza si legume proaspete.

Sursa foto: hardboiledeggrecipe.comUn alt aperitiv potrivit pentru o masa festiva de Paste il reprezinta ouale umplute cu crab. Ingredientele sunt cele obisnuite pentru orice reteta de oua umplute, la care se adauga o cantitate mica de carne de crab. Acest preparat se face foarte repede si ar trebui servit proaspat.

Daca esti un iubitor al carnii de miel, atunci poti face o salata de miel cu menta si cartofi. Salata este aromata cu ulei de masline, menta, otet balsamic si rucola. Acest preparat este usor de facut, dar necesita totusi putin timp, deoarece trebuie sa folosesti cuptorul si plita.

 

Feluri principale pentru meniul din a doua zi de Paste
 

In cazul in care profiti de a doua zi de Paste pentru a iesi la iarba verde, fa o reteta deosebita, potrivita pentru Paste: miel la gratar cu sos de tarhon si portocale. Serveste-l impreuna cu o garnitura de legume.

Sursa foto: omahasteaks.comDaca vrei ca in a doua zi de Paste sa mananci altceva decat miel, fa din timp o friptura picanta de vita. Fa o marinata de dinainte astfel incat sa nu mai fie nevoie decat de prajirea carnii. Preparatul poate fi servit alaturi de lagume, salate etc.
 

Deserturi pentru meniul din a doua zi de Paste
 

Cui nu-i plac oare ouale de ciocolata? Pregateste din timp cateva si pastreaza-le intr-un loc racoros. Astfel nu vei mai pierde timpul in bucatarie si vei fi sigur ca desertul tau este unul de succes.

Pregateste o pasca cu smantana cu 1-2 zile inainte. Astfel, in a doua zi de Paste nu trebuie decat sa tai feliile si sa le aranjezi pe un platou deosebit. Pasca cu smantana este cremoasa si pe placul oricui.
 

Bauturi pentru meniul din a doua zi de Paste
 

Sursa foto: taryncoxthewife.comUn cocktail din oua este foarte potrivit pentru o masa de Paste . Pregateste portii pentru adulti, cu alcool si alte portii, nealcoolice, pentru copii, daca ai invitati la masa . Tine cont, insa, ca aceasta reteta necesita folosirea unui ou crud .

Un cocktail potrivit pentru o cina sau o petrecere de Paste este Blue Cottontail. Are o culoare deosebita, insa poate fi o bautura destul de tare, continand mai multe tipuri de alcool, combinate cu portocale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului