Sfaturi culinare

#retete paste #meniu #masa festiva #oua paste #drob #retete cozonac

Meniu pentru a treia zi de Paste

Pentru meniul din a treia zi de Paste foloseste preparate pe care le ai deja pregatite. Poti servi supe usoare, verdeturi , branzeturi, drob de miel, fripturi pe care le-ai facut deja in zilele precedente.

Aperitive pentru meniul din a treia zi de Paste
 

In a treia zi de Paste este bine sa mananci preparate mai usoare si hidratante. In loc sa faci un platou cu aperitive, incearca o supa de miel, pe care o poti face din timp. O vei avea mai multe zile.

Daca ai pregatit pentru Paste si un drob, acesta poate fi servit ca aperitiv impreuna cu rosii , oua de paste , ceapa verde , salata verde, ridichi si alte verdeturi proaspete.
 

feluri principale pentru meniul din a treia zi de Paste
 

La felul principal poti sa faci din timp un stufat de miel. Preparatul este o mancare traditionala, foarte potrivita pentru aceasta perioada. Foloseste usturoi si ceapa verde pentru un gust aromat, de primavara.

Sursa foto: evernewrecipes.comDaca faci o friptura de miel , aceasta poate fi pregatita cu 1-2 zile inainte, pentru a fi servita la mai multe mese. Astfel, in ultima zi de Paste nu va trebui sa mai gatesti ceva pentru felul principal. Alege o friptura de miel la cuptor, cu usturoi si oregano.
 

Deserturi pentru meniul din a treia zi de Paste
 

Unul dintre cele mai gustoase tipuri de cozonaci este cel unguresc, beigli cu nuca si stafice. Reteta este cunoscuta si utilizata in multe regiuni din Romania, atat de catre maghiari, cat si de catre romani. Daca il vei face de dinainte, in ultima zi de Paste nu trebuie decat sa-l tai.

Fa o pasca traditionala, cu stafide, pentru mesele de Paste. Este un preparat usor si se pastreaza bine cateva zile, astfel incat aceasta poate fi folosita si pentru meniul din a treia zi de Paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului