Sfaturi culinare

#constantin si elena #masa festiva #meniu

Meniu pentru masa de Constantin si Elena

La sfarsitul acestei saptamani, pe 21 mai, romanii sarbatoresc Sfintii Constantin si Elena . Si pentru ca sarbatoarea religioasa va fi chiar in weekend, este un motiv in plus de a petrece timpul cu prietenii si familia. Daca ai invitati la masa , iata un meniu pe care il poti alege pentru aniversarea numelui.

Aperitive pentru masa de constantin si elena
 

Pentru inceput, pregateste un platou cu aperitive. Poti face ceva simplu, insa este recomandat sa alegi ceva potrivit pentru acest sezon. De exemplu, poti face rulouri cu rucola si prosciutto. Rucola este usor amaruie, foarte gustoasa, iar prosciutto, in combinatie cu branza, uleiul de masline si sosul pesto fac din acest preparat unul de sarbatoare.

Sursa foto: uktv.co.ukDaca iti place pestele, poti incerca si cativa cartofi noi, umpluti cu somon. Acesta pot fi facuti de dinainte, apoi se tin la rece pana in momentul in care ii servesti.

Un alt preparat cu care nu poti da gres il reprezinta rosiile cu ierburi aromatice. Alege o reteta de rosii Cezanne la cuptor, facute cu pesmet, busuioc, ulei de masline si usturoi. In mod sigur vor fi pe placul invitatilor.
 

Feluri principale pentru masa de Constantin si Elena
 

Daca mergi pe varianta unei mese cu peste, poti face un pastrav afumat, cu cartofi noi si rucola. Preparatul este gata in scurt timp, arata bine si este foarte gustos. Foloseste rucola si patrunjel pentru verdeata, impreuna cu otet balsamic, ulei de masline si parmezan pentru a aromatiza preparatul.

In cazul in care ai nevoie de o mancare satioasa, fa un miel la cuptor cu usturoi si oregano. Marineaza carnea pentru a o aromatiza bine. Serveste apoi friptura de miel cu patrunjel tocat, lamaie si un sos de iaurt.

Sursa foto: thingsasian.comIn cazul in care puiul este preferatul tau, de ce nu ai incerca o reteta speciala si inedita? Fa un pui cu portocale si ceapa verde. Trebuie sa folosesti sos de soia, usturoi, marmelada de portocale, ceapa verde si nuca. Preparatul este potrivit pentru o masa festiva.
 

Deserturi pentru masa de Constantin si Elena
 

Sursa foto: instoresnow.walmart.comPentru o masa eleganta, pregateste cateva cupe sau pahare cu mousse de ciocolata alba. Foloseste lichior de portocale si smantana pentru un preparat delicios, care va fi pe gustul tuturor. Decoreaza cupele cu fulgi de ciocolata alba, pentru un aspect diafan.

Daca iti plac fructele, alege perele ca vedeta desertului tau. Fa pere coapte cu whisky, miere si scortisoara. Preparatul este deosebit si va avea efectul scontat, mai ales daca il servesti garnisit cu frisca.

  •   2011-05-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii