Sfaturi culinare

#retete paste #meniu #masa festiva

Meniu pentru masa din prima zi de Paste

Masa din prima zi de Paste reprezinta unul dintre cele mai importante momente ale acestei sarbatori. Atunci se ciocneste un ou rosu si se mananca preparatele traditionale , impreuna cu familia si cei dragi. Iata ce meniu poti pregati:

Aperitive pentru masa festiva din prima zi de Paste
 

In mod traditional, drobul de miel este una dintre mancarurile nelipsite de pe masa de Paste . Foloseste un amestec de carne de miel si porc si condimenteaza cu plante aromatice. Serveste-l taiat felii, alaturi de rosii, ceapa verde, ridichi, branza etc.

Poti sa alegi si o salata speciala, din miel la gratar cu jar de lemn. Aceasta salata usoara, combinata cu branza si un sos din miere si soia, poate constitui un aperitiv elegant pentru masa de Paste.

De asemenea, ouale rosii nu pot sa lipseasca de pe masa din prima zi de Paste.Afla detalii din articolul Secretul vopsirii oului rosu
 

Feluri principale pentru masa festiva din prima zi de Paste
 

La felul principal, pregateste o friptura de miel in sos de vin. Condimenteaza carnea cu rozmarin si usturoi, pentru un preparat delicios. Este bine sa marinezi carnea din timp, inainte de a o pune la cuptor.

Sursa foto: nt-how-to.blogspot.comDaca vrei sa incerci ceva nou, alege o reteta de friptura greceasca de miel. Serveste-o alaturi de legume si garniseste platoul cu felii de lamaie.
 

Deserturi pentru masa festiva din prima zi de Paste
 

Pasca este unul dintre ingredientele de baza pentru orice masa de Paste. In prima zi, alege o reteta traditionala si fa o pasca cu branza si stafide. O poti servi calda sau rece, dupa cum iti place.

Sursa foto:  +.+-=-+.+7-+.-+=+-.+- .roPe langa pasca, pregateste un platou cu felii de cozonac . Ai numeroase variante, din care sa alegi: cozonac cu rahat, cozonac cu mac, cozonac cu nuca si migdale etc. Daca ai musafiri vegetarieni, pentru acestia poti opta pentru o reteta de cozonac vegetarian.

Nu uita de dulciurile de Paste in forma de oua. Ai multe variante din care sa alegi: oua de ciocolata umplute cu caramel, oua cu nuca de cocos, oua cu cirese.

  •   2011-04-13
  •   14831 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare