Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #sfanta maria mica # retete de sfanta maria

Meniu pentru sarbatoarea Sfanta Marie Mica

Sfanta Maria este un prilej foarte bun pentru a avea invitati la masa si pentru a-si onora pe sarbatoriti. Poti face un meniu diversificat si festiv, pentru ca toata lumea sa se simta bine si sa savureze bucatele.
 

Aperitive pentru meniul de sfanta marie mica
 

Incearca un meniu din legume si carne de vita, condimentate cu plante aromatice . Pentru aperitive, poti pregati rosii umplute cu vita, condimente si branza. Foloseste busuioc si branza Cheddar pentru un antreu delicios.

Quiche-ul de rosii poate fi un aperitiv gustos si usor, facut din rosii bine coapte, de toamna. Il poti face din oua, branza, lapte si ceapa.

In cazul in care te axezi pe un meniu bazat pe mancaruri din peste, una dintre cele mai simple tipuri de aperitive il reprezinta bruschettele cu ton.  Fa un sos din suc de lamaie, mustar si ulei si combina-l apoi cu fasole, ceapa, patrunjel si telina. Adauga tonul si unge feliile de paine.

Tarta cu ton si spanac este o alta posibilitate pentru antreu. Preparatul crocant, cu o umplutura moale, poate fi o surpriza foarte placuta pentru invitatii tai la masa. Pentru acest preparat poti sa folosesti ton de la conserva.
 

Feluri principale pentru meniul de Sfanta Marie Mica
 

Pentru un meniu bazat pe carne de vita, poti pregati un muschi umplut. Este un preparat de ocazie, facut dintr-o umplutura de ciuperci, unt si ceapa, foarte potrivit pentru o masa festiva.

Daca iti place pestele, pregateste o friptura de ton cu sos din ierburi aromatice si lamaie. Este un preparat elegant, gustos si parfumat cu mirodenii.

Cei care prefera puiul au posibilitatea sa foloseasca verdeata proaspata a perioadei pentru o mancare reusita. Puiul cu menta si lamaie este apetisant si racoritor, un preparat usor si pe gustul tuturor.
 

Deserturi pentru meniul de Sfanta Marie Mica
 

Ciocolata poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru desertul unei mese festive . Incearca o tarta de ciocolata cu migdale. Ingredientele sunt foarte simple. Daca vrei o prajitura pe baza de fructe pregateste un tiramisu cu piersici. Acest tip de desert este unul destul de popular, iar piersicile il fac inedit.

Tot din fructe poti face si bauturi racoritoare. Pregateste intr-o cana mare de stila un suc din caise si gheata.
 

Sursa foto: wineanddine1.eventbrite.com
 

  •   2011-09-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii