Sfaturi culinare

#retete piept de pui #retete #sfaturi culinare #piept de pui #pui

Metode sanatoase de a gati pieptul de pui

Pieptul de pui este un aliment popular, recomandat in diete, pentru mesele copiilor sau pentru cinele usoare si hranitoare. Avand mai putine calorii, pieptul de pui poate fi alegerea cea mai potrivita, mai ales daca stii cum sa-l gatesti sanatos.

Piept de pui umplut

Puiul umplut constituie o modalitate simpla de a pregati carnea pastrand aroma si nivelul de umiditate din carne. Nimeni nu vrea sa manance un piept de pui uscat, fara gust. Cu un cutit ascutit, taie pieptul de pui intr-o parte, ca un buzunar. Foloseste branza sau legume pentru a-l umple. Poti prinde cu scobitori astfel incat compozitia sa nu cada in timp ce gatesti carnea.

Taie pieptul de pui

Indiferent ca vrei sa-l faci la cuptor cu legume sau pe gratar, pieptul de pui este bine sa fie taiat, mai ales daca acesta este foarte gros. Numai in acest fel carnea se face uniform, pe toate partile si se imbiba cu arome si cu sosul din tava.

Taie puiul pe diagonala in doua bucati egale si foloseste-le astfel in mancare. Ai grija, in mod special, cand gatesti piept de pui in tigaie. O bucata intreaga de carne foarte groasa se va rumeni la suprafata, dar va fi semicruda in interior.

Gateste puiul intr-un sos cremos

Pentru ca pieptul de pui sa nu fie fad , pregateste-l intr-un sos cremos, facut in casa. Sosul de casa nu contine aditivii care exista in sosurile din magazine. Acestea din urma au un continut prea mare de zahar sau de sare, care face ca preparatul sa fie unul nesanatos.

Un sos cremos pregatit in casa da aroma carnii si asigura necesarul de umezeala. Foloseste verdeata proaspata pentru un plus de savoare. Poti face un sos din vin alb cu branza Gruyere , tarhon si lamaie. Serveste puiul cu o garnitura sanatoasa, cum este o portie de sparanghel.

Piept de pui marinat

Pregateste o marinata din ulei cu plante aromatice. Poti folosi ulei de masline extravirgin , busuioc, rozmarin, lamaie, mustar si chiar miere sau menta. Lasa carnea sa stea putin la marinat, indeparteaza surplusul si pregateste-o pe gratar.

Foto: klkhealthydietsolutions.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare