Fructele de padure sunt vedete in sezonul de vara si trebuie exploatate si introduse in meniul zilnic cat mai des cu putinta si in diverse variante. Energia pe care o procura fac din fructele de padure niste alimente perfecte pentru prima masa a zilei. Iata cateva moduri diferite in care poti integra fructele de padure in micul dejun!

1. Pancakes cu miere si fructe de padure


Pancakes-urile se preteaza foarte bine la micul dejun si la combinatii felurite de fructe. Daca este vara, iar tarabele abunda de fructe de padure, este pacat sa nu le folosesti pentru a garnisi aceste clatite micute si gustoase cu ele. Presara afine, zmeura sau capsuni deasupra clatitelor, o lingura de miere si savureaza apoi un mic dejun gustos si sanatos!

2. Iaurt cu fructe de padure


Daca nu ai timp sau chef sa prepari clatite, atunci iti recomandam pooate cea mai simpla varianta de mic dejun cu fructe de padure, pentru care ai nevoie de un iaurt, cereale integrale si cateva afine, mure, zmeura si capsuni. Tot ce trebuie sa faci este sa le amesteci intr-un bol si sa le savurezi la prima masa a zilei.

3. Shake sau smoothie cu fructe de padure


Daca nu ai pofta de un mic dejun consistent si elaborat, atunci poti incerca varianta "lichida" a acestuia. Smoothie-ul sau shake-ul din fructe este la fel de hranitor si satios precum orice alt tip de mic dejun. Arunca intr-un blender cateva fructe de padure pe care le ai la indemana, pune niste lapte sau smantana, adauga si cateva cereale, putina miere si mixeaza-le pana devin spuma.

4. Gris sau orez cu lapte si fructe de padure


Daca ai prin frigider gris sau orez cu lapte, il poti transforma cu usurinta intr-un mic dejun gustos. Desi il poti consuma si simplu, poti profita de sezonul fructelor de padure pentru a le adauga in el. Nu fac decat sa ofere un gust delicios grisului sau orezului si o portie de sanatate organismului.

5. Sandviciuri cu crema de branza si fructe de padure


O idee creativa si interesanta de mic dejun cu fructe de padure consta in niste minisandviciuri facute din briose sau pandispan, unse cu crema de branza si presarate cu afine, mure sau zmeura. Gustul e savuros, iar combinatia de fructe cu branza si prajiturica este energica si satioasa.




Sursa foto: taste.com.au

  •   2013-07-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii