Sfaturi culinare

#tacamuri #pahare #farfurii #masa

Obiecte necesare pentru aranjarea mesei

Indiferent ca vei pregati o cina romantica, vei organiza o petrecere grandioasa sau vei invita cativa prieteni la o cafea, va trebui sa folosesti un anumit tip de vesela, in functie de preparatele pe care le vei servi. Pentru a face fata oricarei provocari culinare, iata o lista cu accesoriile care nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa.

 

1.Tipuri de vesela:

Farfurii pentru aperitiv Farfurii pentru ciorba sau supa Farfurii pentru desert Farfurii pentru felul doi
Castroane pentru desert Cupa pentru inghetata Platouri de diferite forme si marimi pentru aperitiv Platorui speciale pentru servirea pestelui (daca este necesar)
   
  Sosiera Un castron mare si unele mai mici pentru salata  

 

2. Tipuri de pahare :

Pahare pentru apa Pahare pentru cocktailuri Pahare pentru lichior Pahare pentru vin
Pahare pentru suc Pahare pentru sampanie Pahare pentru tuica Pahare pentru wisky



3. Tipuri de tacamuri:

Lingura Lingurita Lingura cu dinti de furculita Furculita pentru branza
Furculita pentru carne Furculita pentru crab Furculita pentru desert &Furculita pentru friptura
Furculita pentru masline Furculita pentru peste Furculita pentru placinta sau produse de patiserie Furculita pentru salata
Fuculita pentru scoici Fuculita pentru spaghetti Cutit cu varf rotund pentru uns Cutit de masa zimtat
Cutit pentru cojit Cutit pentru deschiderea scoicilor Cutit pentru dezosat Cutit pentru fructe
Cutit pentru paine Cutit pentru peste Cutit pentru utilitati Cutit mare pentru felierea fripturilor

 

4. Alte obiecte necesare:

       
Lumanari Scobitori si suport pentru acestea Servetele de unica folosinta Servete din bumbac
       
 Solnita pentru sare si piper

 Suport pentru
servetele

 Suport pentru ulei si otet  
  •   2009-09-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii