Sfaturi culinare

#pepeni injectati #alegere pepene #pepeni #pepene rosu #sfaturi culinare #pepene verde

Pepeni injectati cu substante interzise, pe piata din Romania! Cum ii recunosti

Pepenele, fructul preferat al verii si-a facut deja aparitia pe pietele din Romania. Cei mai multi dintre acestia insa, sunt injectati cu substante periculoase, interzise in Europa, insa cu toate acestea sunt vanduti in Roamnia.

Pepenii sunt culesi inainte de a fi copti, motiv pentru care sunt injectati cu substante speciale, de catre fermieri, pentru a parea copti.

Una dintre substantele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creste si a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisa in Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe soareci in SUA, observandu-se ca, la doza maxima administrata, 400 de grame pe kilogram de masa corporala, apare alopecia. De asemenea, soarecii au scazut in greutate pe parcursul testelor, potrivit gandul.info.

Cu toate acestea, substanta interzisa in Europa, a primit aviz pozitiv de folosire in SUA, deoarece nu contine substante cancerigene si nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului,scrie libertatea.ro.

Cum recunosti pepenii injectati

Pepenii injectati pot fi recunoscuti foarte usor, in functie de culoarea samburilor. Pepenii care au fost injectati au samburi nedeszvoltati, de culoare alba.

Sunt usor de recunoscut inainte de a-i cumpara, daca optezi pentru pepeni din supermarketuri, taiati.

Cea mai simpla cale de a te feri de pepenii injectati este sa-i cumperi de la o sursa de incredere si sa-i eviti pe cei importati de peste ocean, optand pentru pepenii importati din Europa. Cel putin pana apar pepenii romanesti!

Sursa foto: parentinghealthybabies.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete