Sfaturi culinare

#pizza # pizza italieneasca #cum sa faci pizza

Pizza italieneasca, o placere in fiecare felie

pizza este la baza un preparat italienesc, dar acesta s-a raspandit in intreaga lume. Cei care vor sa savureze o pizza pregatita dupa regulile bucatariei italienesti trebuie sa incerce o reteta specifica pentru aceasta tara.
 

Alege tipul preferat de pizza
 

In bucataria italieneasca gasesti diverse tipuri de pizza: Marinara, Margherita, Napoletana, Quattro formaggi, Quattro Stagioni, Vegetariana, Capricciosa etc.

Cea mai simpla dintre ele este pizza Marinara, care consta doar din aluat, usturoi si rosii. La acest preparat nu se mai adauga nimic altceva, nici macar branza. Cea de-a doua pizza foarte simpla este Margherita. Aceasta se prepara din rosii, mozzarella, ulei de masline si busuioc. Nu se cunosc cu precizie originile acestei retete, insa se crede ca ea a fost inventata undeva prin anii 1800. Culorile pizzei Margherita erau culorile nationale cu care se aducea un omagiu Reginei Margherita di Savoia.

Pizza Quattro Stagioni sau pizza "patru anotimpuri" este un preparat specific bucatariei italienesti. La origini, se pregateste cu anghinare, mozzarella, sos de rosii, sunca si masline. O pizza Quattro Stagioni insa nu respecta neaparat reteta traditionala, cele patru sectiuni de pe cercul de aluat putand avea toppinguri diferite, de la paste la creveti.

Dupa aceeasi impartire se pregateste si pizza Quattro formaggi Aceasta se prepara de obicei din pecorino, fontina, branza elvetiana groviera, gorgonzola, mozzarella si rosii.

Pentru cei care doresc un preparat fara carne exista pizza Vegetariana . Aceasta este bazata pe rosii, mozzarella si o varietate de legume, precum masline, ardei grasi, vinete, ciuperci, ceapa etc.

pizza capricciosa este potrivita pentru cei care doresc o pizza cu de toate. Aceasta contine mozzarella, rosii, ciuperci, sunca, masline, carnati, ardei gras si chiar anghinare sau alte ingrediente.
 

Tine cont de baza unei pizza: aluatul si sosul
 

Pentru o pizza autentica trebuie sa pregatesti aluatul manual si sa folosesti un cuptor. Iata cum se prepara un aluat de pizza.

De asemenea, sosul pentru pizza trebuie realizat in casa. Gasesti aici o reteta pentru sos de tomate.

  •   2011-08-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii