Porumbul copt pe gratar este una dintre delicatesele pe care merita sa le savurezi in sezonul de vara, cand stiuletii proaspat culesi abunda pe toate tarabele din piete. Insa dincolo de simplul porumb copt cu sare, exista retete speciale de porumb pe gratar, care ofera acestui preparat un gust deosebit, transformandu-l intr-o gustare savuroasa, bogata in arome naturale si sanatoase!

1. Porumb copt cu parmezan si unt


Ingrediente pentru porumb copt cu parmezan si unt

 

  • 4 porumbi
  • 5 linguri unt nesarat, moale
  • 1/2 ceasca de parmezan ras
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare pentru porumb copt cu parmezan si unt


Amesteca parmezanul cu untul si usturoiul pana se formeaza o pasta. Asezoneaza cu sare si piper.

Pune stiuletii de porumb curatati de panusi pe gratarul incins si lasa-i sa se coaca aproximativ 5 minute.

Ia-i de pe gratar, unge-i bine cu amestecul de unt si parmezan si pune-i iar la copt, intorcandu-i frecvent pe toate partile, pana cand prind o culoare maronie si se fragezesc.

Cum se serveste porumbul copt cu parmezan si unt


Porumbul copt se poate servi cu un dressing format din maioneza si usturoi sau, pur si simplu, cu mai mult parmezan presarat pe deasupra.

2. Porumb copt cu piper rosu, lime si cascaval


Ingrediente pentru porumb copt cu piper rosu, lime si cascaval
 

  • 6 stiuleti de porumb cu panusi
  • 5 linguri maioneza
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 lime
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 3/4 lingurita piper rosu
  • 120 g cascaval ras

 

Mod de preparare pentru porumb copt cu piper rosu, lime si cascaval

Intr-un bol, amresteca maioneza, sarea, piperul rosu si usturoiul si freaca bine pana cand se formeaza o pasta.

Pune porumbii pe gratar, lasandu-i cu panusii necuratati, dar luandu-le matasea din varf. Intoarce-i pe fiecare parte si lasa-i sa se coaca aproximativ 35 de minute, in total.

Pune cascavalul ras pe un platou intins. Apoi, ia fiecare stiulete, cat este fierbinte, si rasuceste-i panusii spre exterior, dar fara a-i rupe de pe stiulete (desfa stiuletii ca pe banane).

Unge boabele de porumb cu amestecul de maioneza si condimente, apoi, tavaleste-i prin cascaval si asaza-i pe un platou, cu panusii desfacuti.

Cum se serveste porumbul copt cu piper rosu, lime si cascaval


Porumbul se serveste cu suc de lime. Lime-ul se stoarce peste porumb doar in momentul servirii.



Sursa foto: foodnetwork.com

  •   2013-07-15
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.