Pregateste-le celor mici gustari care arata bine, sunt hranitoare si gustoase. Alege preparate simple, pe care le poti face in cateva minute atunci cand copiilor le este foame si trebuie sa le potolesti rapid apetitul.


Hotdog in aluat pe bat

O gustare rapida si apetisanta, potrivita pentru cei mici, este hotdogul in aluat pe bat. Infige in crenvursti cate un bat de frigarui, de la un capat la altul, pe toata lungimea acestuia. Infasoara in folie de aluminiu batul la un capat.

Pregateste un aluat de casa sau foloseste unul de cumparat. Infasoara aluatul in jurul crenvurstilor in forma de fasii spiralate. Tine preparatul pe gratar intre 8 si 10 minute. Carnea trebuie sa fie patrunsa bine si aluatul rumenit.


Sandwich cu bacon si unt de arahide

Un sandwich satios este cel cu bacon si unt de arahide. Amesteca jumatate de cana de unt de arahide cu 6 felii de bacon prajit si apoi pune compozitia peste 8 felii de paine. Intr-un alt recipient, amesteca un mar taiat felii cu o lingura de suc de lamaie.

Pune fructele pe 4 felii de paine si acopera-le cu celelalte 4 pentru a obtine sandwich-ul. Pentru un plus de efect, taie sandwich-urile in doua si serveste-le celor mici cu servetele colorate.


Gustari crocante cu parmezan

Foloseste lipiile pentru a face o gustare crocanta cu parmezan si sos. Amesteca 3 linguri de ulei de masline cu 3 sferturi de lingura de chimion si un sfert de lingura de piper rosu macinat. Desfa o lipie in jumatate si unge-o cu ulei, apoi taie lipia in 8 tringhiuri.

Asaza triunghiurile intr-o tava unsa, cu partea data cu ulei in sus, si pune deasupra parmezan ras. Da triunghiurile la cuptor 12 minute la 195 grade Celsius. Serveste triunghiurile cu un sos de branza.


Gustari din cereale, arahide si ciocolata

Cand copiii vor ceva dulce, un amestec de cereale si ciocolata poate fi solutia ideala. Amesteca intr-un castron 2 cani de cereale, 2 cani de covrigei si 1 cana de arahide prajite. Adauga o cana de caramele taiate.

Topeste 2 cani de fulgi de ciocolata si toarna peste compozitia de cereale. Amesteca si lasa ingredientele sa se raceasca si sa se intareasca. Rupe apoi compozitia in bucati mici si serveste la temperatura camerei.

Sursa foto: ifood.tv
 

  •   2012-11-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii