Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #pui # retete pui #mancare pui

Preparate pentru cina in care puiul este vedeta principala

Carnea de pui este intotdeauna alimentul versatil delicios, pe care il poti integra in retete gustoase pentru cina. Cel mai mare avantaj al puiului este acela ca poate avea un gust total diferit, in functie de felul in care il prepari. Prajeste-l, coace-l, gateste-l pe gratar, asezoneaza-l cu diverse ierburi aromatice si condimente, adauga-l in supe fade sau in tocanite. Toate acestea sunt variante pe care le ai intotdeauna la indemana cand vrei sa reinventezi carnea de pui la cina!


Puiul cu ierburi aromatice

Renunta la ketchup, mustar sau maioneza. Puiul la gratar va avea un gust incredibil cand il aromatizezi cu o serie de condimente sanatoase, asa cum este sosul salsa verde sau cu un dressing din lamaie, scortisoara, busuioc proaspat, ulei de masline si ardei iuti. Un sos pesto realizat in casa merge de minune cu friptura de pui la cuptor, la fel si sosul harissa (condiment dulce-picant specific bucatariei orientale).

Hreanul si mixtul de condimente precum cimbrul, coriandrul, ghimbirul etc, sunt alte moduri interesante de a da un gust interesant si nou carnii de pui gatite.


Puiul ca ingredient pentru alte mancaruri

In loc sa reincalzesti carnea de pui preparata in urma cu 1-2 zile, foloseste-o ca ingredient in alte mancaruri, precum supe de legume sau salate. Taie-l in bucatele si adauga-l in diverse preparate, chiar si in sandwich-uri. Tot puiul mai vechi poate redeveni suculent si gustos in orez, paste si chiar in omleta!


Puiul gatit la foc mocnit

Cand gatesti puiul la fel in fiecare saptamana, ai toate sansele sa te plictisesti de gustul lui. Daca ai spirit aventurier in bucatarie, incearca o alta metoda de gatit, ceva mai rudimentara: coace-l in tava sub o caramida (il sectionezi in doua si asezi peste el caramida infasurata in folie) sau prajeste-l intr-un ceaun, pana pielea lui devine foarte crocanta si aramie.


Puiul pane

Exista foarte multe retete de pui pane, care dau carnii de pasare un gust special si apetisant. Ce-ar fi sa treci puiul prin pesmet si parmezan inainte sa il prajesti sau sa il cufunzi in lapte batut si faina, ca apoi sa il prajesti in tigaie?

Mai poti taia puiul fasii, ca apoi sa le treci prin fulgi de porumb si sa le coci bine. Reteta merge de minune cu sos de rosii picant sau sos Chutney cu mango.

Sursa foto: olgasflavorfactory.com

  •   2013-04-23
  •   996 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Cauta-ti perechea