Sfaturi culinare

#curatare ardei #ardei copti #sfaturi culinare

Pui ardei copti la congelator? Cum sa-i cureti rapid, pentru a economisi timp

Toamna, gospodinele coc ardei copti pentru a-i pune la congelator si a se bucura de savorarea acestora intreaga iarna. Este insa o munca migaloasa, consumatoare de timp.

 

Daca sa ii coci este mai bimplu, deoarece poti pune mai multi odata pe aragaz, curatarea acestora nu este deloc o munca usoara. Ba din contra, este o munca migaloasa, consumatoare de timp, mai ales daca te inhami sa coco kilograme de ardei intr-o singura zi.

Cum poti curata rapid ardeii copti

Exista insa un truc simplu, care te va ajuta sa coci cu usurinta ardeii copti. Tot ce trebuie sa faci este ca, inainte de a-i pune la copt, sa-i ungi cu putin ulei de masline. In acest fel coaja se va indeparta cu usurinta.

Dupa ce ai copt ardeii, adauga-i intr-o oala incapatoare si presara sare pe ei. Acopera oala si lasa-i sa stea inaintru pentru a se aburi. Cand ardeii s-au racit la temperatura camerei, poti incep sa-i cureti. Vei observa cum, coaja ardeilor se va curata mai rapid ca niciodata.

Sursa foto:  divahair.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului