Sfaturi culinare

# retete pui # retete grecesti # pui cu legume #pui grecesc

Pui grecesc cu tocana de legume

Vrei sa aduci aromele si miresmele bucatariei grecesti in casa ta? Alege pentru un pranz delicios si satios o reteta de pui cu tocana de legume, preparata in stil grecesc.

Ingrediente pentru puiul grecesc cu tocana de legume:
 

  • 3 cani de morcovi taiati cubulete
  • 3-4 cartofi medii
  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 1.400 ml supa de pui nesarata
  • 1/3 cana de vin alb
  • 4 catei de usturoi
  • 3/4 lingurita de sare
  • 1.400 g anghinare
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1/3 cana de suc de lamaie
  • 1/3 ceasca de marar tocat proaspat

 

Cum se prepara puiul grecesc cu tocana de legume:


Raspandeste morcovii si cartofii pe fundul unei cartite mai mari si aranjeaza peste ele carnea de pui. Caleste-le putin si adauga supa de pui, vinul, usturoiul si sarea. Lasa-le sa fiarba la foc mic, aproximativ o ora.

Adauga si anghinarele si mai lasa compozitia sa fiarba inca 5 minute. Intre timp, amesteca intr-un bol mediu oul, galbenusurile si sucul de lamaie.

Scoate carnea si legumele din compozitie si adauga in ea sosul de lamaie, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si toarna sosul peste pui si legume.

Cum se serveste puiul grecesc cu tocana de legume:
 

Puiul grecesc cu tocana de legume se serveste cald, presarat cu marar.

Sursa foto: eatingwell.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete