O ciorba in paine, un cub de gheata cu frunze de menta sau un ingredient preparat intr-un mod special, iata cateva dintre modalitatile de a fi creativ in bucatarie. Foloseste-ti imaginatia si redescopera bucuria de a gati.
Iata cateva modalitati de a fi creativa in bucatarie:
1 Foloseste intr-un mod inventiv ierburile aromatice
Invata sa folosesti ierburile aromatice intr-un mod inedit pentru a imbunatati savoarea mancarii. De exemplu, la o friptura de peste, pregateste o pasta din coriandru proaspat, tocat, bucatele de lime si unt moale. Amesteca bine ingredientele si pune pasta intr-un sprit pentru decorat. Tine pasta la frigider sa se intareasca putin, apoi decoreaza friptura de peste cu acest sos aromat.
Daca ai pus plante aromatice in mancare si iti raman resturi de busuioc, menta sau alte astfel de frunze, nu le arunca. Umple o tavita pentru gheata cu apa, imparte uniform frunzele si pune tavita in congelator. Aromeaza bauturile cu aceste cuburi de gheata atractive.
2 Fa un amestec de legume pentru o pata de culoare
Cand gatesti legume, alege cate una din fiecare culoare. Ardeii grasi, de exemplu, sunt disponibili intr-o paleta larga de culori. Pentru un plus de creativitate, pregateste o garnitura multicolora de legume, care arata excelent pe un pat alb de orez sau alaturi de o friptura.
3 Da o aroma speciala ingredientelor folosite in mancare
Uneori, nu este suficient sa adaugi in mancare ingredientele ca atare. Pentru ca preparatul sa aiba un gust deosebit, gateste ingredientele separat si pe urma foloseste-le la mancarea pe care vrei sa o faci in acea zi. De exemplu, usturoiul gatit in cuptor are o aroma mai bogata decat usturoiul proaspat.
Stropeste cateii intregi, necuratati, cu ulei de masline si inveleste-i in folie de aluminiu. Da usturoiul la cuptor la 195 grade timp de 45 de minute. Scoate-l, lasa-l putin la racit si scoate-i coaja. Foloseste-l in dressinguri de salata, piureuri, sosuri cu unt, maioneze etc.
4 Pune accentul pe prezentarea mancarii
Una dintre cele mai simple modalitati de a fi creativa in bucatarie este sa pui accentul pe aspectul preparatelor. Gaseste o modalitate de a impresiona prin forma. Supele si ciorbele, de exemplu, pot fi servite in bostani, chifle sau paini al caror miez a fost scobit in prealabil.
Sursa foto: groupon.com