Sfaturi culinare

#gatit #greseli gatit #reparare greseli

Repara repede greselile din timpul gatitului

Chiar daca prietenii te lauda pentru deserturile speciale, aperitivele sofisticate sau friptura suculenta, ai si tu momente in care dai gres in bucatarie.

Daca ai uitat tocanita pe foc si s-a cam prins de oala sau daca ai uitat sa cumperi toate ingredientele de la piata, nu este un capat de lume! Poti repara micile greseli din timpul gatitulului cu ajutorul unor trucuri simple, care sa iti salveze preparatele de la un esec culinar de proportii.

Iata cele mai frecvente greseli in bucatarie si solutiile practice aferente!


1. Ai uitat curcanul in cuptor

Ai lasat friptura de curcan prea mult la cuptor si lumea ta se prabuseste in jurul tau? Pregateste un sos rapid cu merisoare si afine, apoi serveste curcanul taiat felii cu respectivul sos. Familia ta nu isi va da seama ca altele erau planurile de cina si vei face o figura frumoasa servind un preparat atat de sofisticat.

O alta solutie care te ajuta sa scapi de acest impas este sa inlaturi pielea arsa. Iar daca cineva se trezeste totusi sa puna intrebari, aminteste-i ca nutritionistii recomanda carnea de pasare fara piele, deorece aceasta contine cea mai mare cantitate de colesterol.


2. Ai pus prea mult vin in sos

Chiar daca ai scapat in sos mai mult vin decat era precizat in reteta, nu este o greseala atat de mare. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi sosul sa fiarba mai mult timp, pentru ca alcoolul sa aiba timp sa se evapore.


3. Ai folosit praf de copt, in loc de bicarbonat de sodiu (sau viceversa)

Daca din greseala ai folosit intr-o reteta de prajitura praf de copt in loc de bicarbonat de sodiu, tine cont ca raportul dintre aceste doua ingrediente este de 1 la 4 (adica pentru o reteta in care folosesti o lingurita de bicarbonat ai nevoie de 4 lingurite de praf de copt). Fa ajustarile necesare si prajitura va iesi la fel de gustoasa!


4. Painea nu a crescut cum trebuia

Daca ai vrut sa ii surprinzi pe cei dragi pregatind o paine calda in casa, dar nu ti-a reusit reteta, nu este cazul sa te alarmezi. Poti transforma painea in crutoane pentru supa sau poti obtine niste crostini delicioase, aromate cu ulei de masline si pudra de usturoi.


5. Ai uitat sa cumperi verdeata proaspata de la piata

Aveai nevoie de verdeata proaspata pentru reteta? Nu-i nimic daca ai uitat sa treci prin piata, deoarece poti inlocui ingredientele proaspete cu ierburi uscate. Cu siguranta nu iti lipsesc din camara pliculetele de patrunjel, marar sau busuioc in stare deshidratata.

Sursa foto: ebony.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului