Sfaturi culinare

#preparate #restaurant

Restaurantul cu 199 de preparate

Se deschide primul restaurant cu 199 de preparate din Capitala. Este vorba despre Marty Restaurants, cel mai mare lant de restaurante din Cluj, ce se extinde la nivel national.

 

Prima locatie Marty din Bucuresti (si a saptea unitate din retea) se va deschide in centrul comercial Sun Plaza si va dispune de un meniu extrem de divers, intitulat 'The Book of Flavours', care contine 199 de preparate culinare. Numele acestuia nu este aleatoriu, intrucat 'The Book of Flavours' este o carte in adevaratul sens al cuvantului, foarte cuprinzatoare, cu o mare diversitate a preparatelor.

Principalele influente ale meniului sunt inspirate din bucataria internationala, respectiv americana si italiana, iar preparatele principale sunt pizza, pastele, burgerii si deserturile, in special cheesecake-ul, care este extrem de popular in randul oaspetilor Marty.

Ingredientele-vedeta din meniul Marty sunt varza kale, un aliment cu numeroase proprietati nutritive, pulled pork, al carui ingredient principal este marinat timp de 24-48 ore, inainte de a fi gatit incet timp de 4-6 ore, si ulterior afumat inca 12 ore cu lemn de esenta tare de cires si prun, dar si aluatul de pizza cu maia, care confera acesteia un gust ce aminteste de copilarie, de casa bunicilor, de painea taraneasca coapta in cuptorul cu lemne.

Pe langa preparate, restaurantul pune la dispozitie o gama variata de vinuri, limonade, cocktail-uri, precum si cafea proaspat prajita in Cluj-Napoca, in propria locatie.

Situat la primul etaj din incinta centrului comercial Sun Plaza, din sudul Bucurestiului, noul restaurant se intinde pe o suprafata de aproximativ 370 de metri patrati, designul interior fiind semnat de arhitectul Cosmin Todor, castigator al premiului Noblesse Interiors la Elle Decoration Design Awards in 2016. Cu o capacitate de 140 de persoane si o echipa formata din 35 de persoane, noul restaurant ofera 199 de preparate culinare cu specific italian-american.

"Pentru ca noua, ardelenilor, ne place sa facem lucrurile incet, dar bine, iata ca, la 18 ani de la inaugurarea primului restaurant Marty, am decis sa ne extindem si in Capitala. Am ales un centru comercial pentru ca ne permite sa testam aceasta piata foarte competitiva si pe care dorim sa evoluam treptat. Este un pas important pentru noi, insa venim cu o experienta indelungata si credem ca bucurestenii vor aprecia produsele si serviciile noastre", a declarat Marcelus Suciu, fondatorul Marty Restaurants.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului