1. Sandviciuri
Bucatile de pui sau de porc la gratar se pot transforma in sandviciuri aromate si gustoase pentru pachetul de pranz de la birou sau pentru orice gustare din timpul zilei. Combina carnea cu legume proaspete - rosii, castraveti, salata verde - si prepara un dressing delicios din ulei de masline, avocado si otet balsamic, apoi asambleaza sandviciurile si bucura-te de un gust inedit.
2. Paste
Daca printre resturile de gratar se gasesc pulpe dezosate, piept de pui sau chiar carnaciori, ii poti folosi cu succes pentru prepararea unui sos aromat pentru paste. Aromele preparatelor la gratar vor oferi un gust inedit sosului de paste, care poate sa inglobeze si rosii, dovlecei, ciuperci si alte legume, dar si condimentele tale preferate.
3. Pizza
Pizza este preparatul care poate ingloba aproape toate tipurile de resturi de fripturi preparate la gratar. Indiferent ca sunt de porc, miel sau pui, fripturile se pot transforma cu succes in toppinguri pentru o pizza originala, dar extrem de savuroasa. Poti adauga chiar si carnaciori sau mici printre toppingurile alese pentru pizza din resturi de gratar.
4. Tochitura
Carnita bine afumata si fripta pe gratar, berbecutul savuros si carnaciorii aromati se pot transforma rapid si cu succes intr-o dementiala tochitura, ajutandu-te astfel sa folosesti absolut toate resturile ramase de la gratarul facut la iarba verde. Taie carnaciorii si carnea bucatele, prajeste-le in putin ulei, condimenteaza-le, adauga boia, sos de rosii, usturoi si alte ingrediente preferate, apoi serveste tochitura cu mamaliguta calda.
5. Salata
Bucatile de carne slaba - pui, curcan etc. - pot fi consumate si reci, de aceea, sunt taman bune sa fie adaugate in salate, alaturi de legume proaspete si condimente parfumate.
6. Shaorma
Si, daca nu ai mai mancat de mult timp o shaorma buna si ti-e pofta de acest preparat oriental, nu da fuga la prima rotiserie din zona. Resturile de friptura de miel, berbecut, porc sau pui pot fi transformate in ingredientul principal dintr-o shaorma homemade, alaturi de cativa cartofi prajiti, muraturi, salata verde si bineinteles, sosuri de maioneza si ketchup.
Sursa foto: blog.centralrestaurant.com