Limonada este bautura preferata in sezonul cald. Este hidratanta, racoritoare, gustoasa si parfumata, exact lucrul de care ai nevoie in zilele caniculare.

Atunci cand prepari limonada, nu te opri doar la trei ingrediente. Foloseste o varietata cat mai mare de ingrediente pentru a obtine o bautura revigoranta.

Iata mai jos cateva combinatii inedite de limonada:

Limonada cu menta si castravete

Racoritoare, revigoranta, usoara si delicioasa, aceasta limonada este ideala in zilele caniculare. ai nevoie de:

1 castravete feliat
1 legatura mica de menta proaspata
200 ml suc de lamaie
150 grame zahar
1 litru apa.

Intr-o cratita fierbe apa cu zaharul pana da in clocot. Ia de pe foc atunci cand tot zaharul se dizolva complet. Lasa apoi sa se raceasca. Intr-un blender amesteca menta si castravetii pana obtii o pasta fina.

Intr-un recipient amesteca siropul de zahar cu amestecul de castraveti si menta si sucul de lamaie. Adauga si apa rece. Amesteca si adauga cuburi de gheata.

Limonada de pepene galben

Dulce si parfumata, limonada de pepene galben face ca zilele caniculare sa fie mai racoroase si vesele. Ai nevoie de:

200 ml suc de lamaie
coaja rasa de la 2 lamai
150 grame zahar
1 pepene galben mic taiat in cubulete
1 litru de apa.

Intr-o cratita fierbe sucul de lamaie, coaja de lamie si zaharul. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Da focul mai mic si mai lasa 5 minute la fiert. Strecoara printr-o sita fina pentru a indeparta partile mai solide. Lasa apoi siropul sa se raceasca in totalitate.

Intr-un blender amesteca bine pepenele galben pana cand obtii un piure. Adauga si siropul racit si amesteca bine. Transfera intr-un recipient si amesteca cu apa. Da la rece pentru cel putin o ora.

Limonada cu cimbru si mure

Cimbrul proaspat si murele savuroase reprezinta o combinatie inedita pentru o limonada racoritoare de vara. Pentru aceasta limonada ai nevoie de:

1 legatura cimbru proaspat
150 grame zahar
400 grame mure
400 ml suc de lamaie
1 litru apa.

Intr-o cratita fierbe o cana de apa cu zahar si cimbru. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Amesteca bine. Ia de pe foc atunci cand zaharul se dizolva complet. Strecoara printr-o sita fina pentru a indeparta partile solide.

Intr-un recipient adauga murele si zdrobeste-le usor cu o lingura. Toarna peste ele siropul si amesteca bine. Adauga apoi si sucul de lamaie si apa. Da la rece sau adauga cuburi de gheata.
 

  •   2012-08-21
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.