Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #muraturi #camara #conserve # retete conserve

Retete de muraturi pentru camara ta de iarna

Este vremea muraturilor pentru sezonul de iarna. Profita de legumele, zarzavatul si condimentele din piata pentru a pregati cateva borcane cu muraturile tale preferate. Iti prezentam in continuare cateva posibile retete.
 

Hrean in otet
 

Hreanul in otet este un preparat cu un gust deosebit, usor iute, dar si dulceag. Foloseste acest preparat pentru a aromatiza mancarurile din carne. Poti sa-l servesti cu peste, dar si cu un rasol de vita.
 

Varza rosie in otet
 

Varza rosie murata in otet constituie un preparat perfect pentru a fi servit cu piureuri si fripturi. Acrisoara, crocanta si racoritoare, varza este o garnitura delicioasa pentru preparatele de iarna.
 

Gogonele murate
 

Gogonelele murate fac parte dintre muraturile traditionale de iarna. Se servesc alaturi de diverse preparate din carne, cu mamaliga, fripturi de porc etc.
 

Conopida murata
 

Buchetelele fragede de conopida pot fi murate pentru a obtine un preparat acrisor si delicios. Conopida murata este usoara si gustoasa, potrivita pentru salate de muraturi si pentru a fi servita la fripturi. In plus, preparatul are nevoie de numai 4 ingrediente simple, fiind economic si usor de facut.
 

Muraturi asortate
 

Atunci cand nu te decizi asupra unui anumit tip de muraturi sau cand vrei sa impaci pe toata lumea poti opta pentru o reteta de muraturi asortate. Fiecare va gasi ceva care sa-i placa din acest amestec de legume si zarzavaturi murate. Muraturile asortate se potrivesc cu majoritatea mancarurilor din anotimpul rece.
 

Gogosari in otet
 

Gogosarii in otet constituie un tip clasic de muraturi. Cu mamaliga si o friptura de porc, gogosarii reprezinta o salata perfecta. Sunt simplu de facut si, in general, sunt destul de populari, asa ca nu poti sa dai gres cu ei.
 

Ardei iuti in otet
 

Cei care obisnuiesc sa consume ardei iuti la diverse mancaruri pot sa opteze si pentru varianta murata. Ardei iuti in otet se fac repede si pot fi folositi o perioada lunga la diverse mancaruri in bucatarie.
 

Ciuperci murate
 

Ciupercile murate sunt mai putin populare, insa acest preparat se face usor, din numai cinci ingrediente simple. Daca iti plac mancarurile cu ciuperci, incearca si varianta lor in otet.


Sursa foto: ayushdarpan.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului