Sfaturi culinare

#paste #sfaturi culinare #retete paste

Retete de paste pentru o cina de vara

Cand te intorci acasa dupa o zi caniculara, ai nevoie de putina inspiratie pentru a pregati o cina gustoasa si usor de facut. Foloseste paste de casa sau paste de calitate superioara din comert. Combina-le cu rosii proaspete, de vara si cu ulei de masline pentru a obtine un preparat de succes.


Paste cu anghinare


Pastele cu anghinare sunt un preparat pe baza de rosii uscate, migdale prajite si anghinare la conserva. Stropeste-le cu un sos din suc de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Preparatul este dietetic si potrivit pentru zilele calduroase.


Paste cu ghimbir


Daca iti plac condimentele, incearca o reteta de paste cu ghimbir si ciuperci. Acest fel de mancare are la baza o combinatie inedita de chili, ghimbir, otet din orez, ulei de susan si de masline, seminte de susan, patrunjel si miere.


Paste cu creveti


Crevetii sunt unele dintre cele mai potrivite alimente pentru vara. Acestia contin putine calorii si, daca sunt gatiti corect, crevetii sunt foarte gustosi si hranitori. O combinatie simpla si de efect o reprezinta crevetii cu usturoi si patrunjel. Incearca o reteta de paste cu creveti.


Paste cu sparanghel


Sparanghelul este una dintre cele mai sanatoase legume ale acestei perioade. Sparanghelul contine fitonutrienti cu rol antiinflamator (vitamina C, beta-caroten, vitamina E, magneziu, seleniu si zinc), precum si antioxidanti. Pregateste o portie de spaghete cu sparanghel si ciuperci. Este un fel de mancare potrivit pentru pranz si cina.


Paste cu broccoli si branza


Broccoli cu ricotta si parmezan este o combinatie reusita, foarte potrivita pentru felurile de mancare usor de digerat. Foloseste aceste alimente impreuna cu o portie de paste proaspete. Fa niste paste cu broccoli cu sos de ricotta. Serveste acest preparat cu paine prajita.


Spaghete cu rosii


retSpaghetele cu rosii constituie varianta mediteraneana de a prepara acest fel de mancare. Preparatul are la baza branza feta, rosiile, usturoiul, busuiocul si uleiul de masline.

Sursa foto: fabulouspastanotincluded.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului