Sfaturi culinare

#rosii #inghetata #busuioc #paste #aperitiv #salata #pui #retete busuioc

Retete de vara cu busuioc proaspat

Busuiocul este una dintre principalele plante aromatice ale verii. Il poti folosi in aproape orice fel de preparat, de la salate la paste, supe si chiar inghetate. Planta adauga o aroma usoara, de tip mediteranean, oricarui fel de mancare, iar in anotimpul cald dispui de frunze proaspete de busuioc cu ajutorul carora poti aromatiza preparatele tale.
 

1 Supe de vara cu busuioc
 

Busuiocul este un ingredient des intalnit in multe dintre supele verii. Una dintre cele mai simple si rapide preparate este supa de ardei rosii cu busuioc. O alta varianta este supa de rosii cherry si busuioc. Zeama de la rosii impreuna cu ceapa vor face un sos delicios, numai bun pentru a inmuia painea in el.

Vedetele verii sunt si supele reci. Incearca o reteta de supa rece de rosii cu usturoi si busuioc.
 

2 Salate cu busuioc
 

Frunzele proaspete de busuioc sunt foarte potrivite si in salate. Combina-le cu diverse legume si cu un dressing acrisor pentru a obtine un preparat usor si rapid. De exemplu, poti pregati o salata verde cu rosii, busuioc si lamaie. Pentru aceasta salata ai nevoie de un sos Vinaigrette.
Daca iti plac mancarurile italienesti, atunci acum este momentul pentru a explora bucataria toscana. Incearca o salata toscana cu rosii, busuioc si crutoane
 

3 Feluri principale cu busuioc
 

Pentru felul principal poti pregati un preparat usor si parfumat, precum puiul la cuptor cu chili si busuioc.
Tot ca fel principal poti face un porumb copt cu ceapa si busuioc. Foloseste ulei de masline extravirgin pentru o aroma proaspata, de vara, precum si otet obtinut din vin rosu.

De asemenea, busuiocul proaspat nu poate lipsi din compozitia pastelor. Alege o reteta de penne la cuptor cu ricotta si busuioc.
 

4 Inghetata de busuioc

 

Daca iti place inghetata, in timpul verii poti sa incerci o reteta cu totul inedita: inghetata de busuioc. O poti combina cu capsuni proaspete. Pentru acest preparat ai nevoie de branza mascarpone si iaurt gras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului