Ai asteptat tot anul pentru a te bucura de rosiile de vara, cu un gust natural? Zemoase si foarte gustoase, rosiile pot fi folosite in multe preparate potrivite pentru perioada verii. Incearca-le in salate mediteraneene, in supele reci de vara, in sosuri pentru fripturi, paste sau peste, in sucurile racoritoare de legume sau in aperitive mici si atractive.
 

Salata verde cu rosii, busuioc si lamaie
 

Profita de frunzele proaspete de busuioc pentru a pregati o salata italieneasca delicioasa cu rosii, busuioc si lamaie. Ai nevoie de parmezan, sos vinaigrette, ulei de masline si seminte de pin pentru o salata hranitoare si usoara, perfecta pentru zilele de vara.
 

Salata de rosii , busuioc si menta
 

Menta face parte si ea din ingredientele de top ale verii. Aromata si racoritoare, aceasta se potriveste perfect cu rosiile si busuiocul. Pentru o salata de rosii, busuioc si menta, parfumata si usoara, amesteca feliile de rosii coapte cu frunzele de busuioc si menta, apoi fa un dressing pentru salata din otet balsamic si ulei de masline extravirgin . Condimenteaza preparatul cu sare si piper. Este un preparat usor de realizat, rapid si gustos, pe care il poti face chiar si pentru pachetelul de serviciu.
 

Supa rece de rosii cu usturoi
 

Daca iti plac supele, poti sa savurezi un astfel de preparat in toiul verii. Incearca sa pregatesti o supa de rosii cu usturoi. Preparatul poate fi servit atat cald, cat si rece. Ai nevoie de rosii, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, busuioc, sare si piper. Reteta este simpla, iar preparatul este racoritor si totodata hranitor.
 

quiche de rosii
 

Daca ai musafiri la masa , surprinde-i cu un preparat deosebit, inspirat din bucataria franceza: quiche de rosii. Acest soi de placinta este ideala pentru zilele de vara. Combina branza cu ceapa, cu putin lapte si oua pentru a obtine un preparat hranitor si elegant care este, totodata, foarte aspectuos.
 

Peste cu cimbru si rosii
 

Foloseste rosiile coapte pentru a face un sos delicios pentru peste. Incearca o reteta de cod cu cimbru si rosii. Este un preparat care se face cu putin sos de soia, cu ceapa si zahar brun. Rezultatul este un fel de mancare usor, hranitor si parfumat, perfect pentru pranz sau cina.

  •   2011-08-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii