Sfaturi culinare

#retete vara #retete #mancare rece

Retete de vara facute fara foc

Daca vrei sa limitezi gatitul la foc in timpul verii si te-ai saturat sa mananci numai sandwich-uri reci, poti sa-ti schimbi meniul zilnic cu retete de mancare gatita care nu necesita aragaz sau plita.

Iata cateva retete de vara care se pot face fara foc:

Tiramisu cu piersici

Tiramisu cu piersici este un desert de vara, pe care il poti face cu orice ocazie. Preparatul nu necesita lucrul cu plita sau aragazul, insa va trebui sa-l pui la rece aproximativ 2 ore inainte sa-l servesti.

Martipan

Martipanul este un preparat pe care il poti folosi pentru decoratiunile festive ale prajiturilor de vara. Pregateste-l fara foc si foloseste diverse culori si forme, astfel incat deserturile tale sa fie irezistibile.

Supa de avocado

Vara, supele si ciorbele sunt mai greu de consumat din cauza temperaturii. Foloseste fructe proaspete pentru a face din ele supe reci, perfecte pentru o zi calduroasa de vara. Incearca o reteta de supa de avocado. Preparatul este hranitor si racoritor.

Suc de telina si spanac

Sucul de telina si spanac este un concentrat de vitamine si minerale si se face din numai patru ingrediente. Pentru aceasta bautura sanatoasa ai nevoie de spanac, castravete, telina si lamaie sau lime. Serveste bautura cu cuburi de gheata.

Salata de morcovi, rubarba si nectarine

Salata de morcovi, rubarba si nectarine este o combinatie inedita, racoritoare si usor de digerat. Este recomandat sa tii la rece salata inainte sa o servesti.

Hummus de spanac

Pregateste cateva gustari cu lipii unse cu un hummus facut in casa. Incearca o reteta proaspata de vara: hummus cu spanac. Daca nu iti plac lipiile, il poti manca cu legume crude, taiate fasii. Acesta este si un aperitiv potrivit pentru momentele cand ai musafiri.

Mousse de branza cu nuci si masline

Un mousse de branza cu nuci si masline este un preparat diafan, foarte gustos, pe care il poti servi cu biscuiti sarati, legume sau bucatele de paine prajita. Aceasta gustare eleganta si aspectuoasa este ideala pentru petreceri.

Foto: saveur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului