Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #lime # retete lime

Retete de vara pe baza de lime

Lime este o planta citrica originara din Asia, cu florile mici, albe si fructul verde. In prezent, copacul de lime se gaseste in multe tari cu o clima calda. Pe langa proprietatile sale terapeutice, fructul de lime este utilizat si in bucatarie, pentru preparate proaspete si acrisoare.
 

Aperitiv cu lime
 

Poti folosi fructul de lime chiar si la aperitive, in special la cele cu fructe de vara . Incearca o reteta de bruschette cu cirese, mozzarella si busuioc. Foloseste in compozitie, alaturi de ceapa verde, cirese, coriandru si ulei de masline, suc si coaja de lime.

Pentru pasionatii de fructe de mare, o reteta delicioasa este cea de creveti cu usturoi la gratar si lime. Pentru aceasta reteta este nevoie de o marinata din lime, ulei de masline, usturoi, ardei si cimbru .
 

Salata cu lime
 

Combina fructul de lime cu fructe exotice. Incearca o salata de vara cu mango, avocado si castravete. Pentru aceasta salata trebuie sa pregatesti un dressing din sos de peste, coaja si suc de lime, ulei, zahar si ardei gras.
 

Sosuri cu lime
 

Incearca o reteta simpla de sos de lime. Il poti servi cu o salata de verdeata sau peste o friptura de pui. Sosul proaspat si acrisor se potriveste bine cu o carne usoara de pui. Foloseste coriandru, scortisoara, tumeric si ghimbir pentru a condimenta acest preparat.
 

Feluri principale cu lime
 

Daca iti place puiul si vrei sa incerci o reteta inedita, pregateste un pui la gratar cu guacamole si sos salsa de rosii. Fa un sos salsa din rosii, ceapa, ardei iute, coriandru, suc de lime si avocado.

O reteta inedita cu acelasi tip de carne o reprezinta aripioarele de pui cu miere si lime. Preparatul lipicios si dulce-acrisor va fi in mod sigur o surpriza frumoasa pentru cei dragi. desi pare o reteta complicata, este un fel de mancare foarte simplu.

In cazul in care preferi pestele, una dintre cele mai bune combinatii de peste cu lime este cea cu pastrav. Incearca o reteta de pastrav cu lime si ciuperci. Este un preparat care se face rapid si reprezinta un fel de mancare usor si foarte gustos.
 

Bauturi cu lime
 

Una dintre cele mai cunoscute bauturi de vara este mojito-ul. Se prepara cu suc de lime, menta si multa gheata. Acest tip de bautura, cu putin continut de alcool, poate fi servita cu succes la un eveniment, dar si la o intalnire intre prieteni.

Un cocktail pe care il poti pregati cu suc de lime este ginul tonic. Bautura clasica a femeilor, ginul tonic poate si pregatit combinand apa tonica, ginul, gheata si feliile de lime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului