Sfaturi culinare

#retete #dovlecei #retete dovlecei

Retete pe baza de dovlecei

Cu o aroma delicata si un miez cremos, dovleceii sunt una dintre cele mai populare legume ale verii. Disponibili intr-o multime de variante, dovleceii constituie o sursa bogata de antioxidanti. Poti gati dovleceii in tigaie, in cuptor, in steamer sau pe gratar. Pentru a-si pastra proprietatile, cea mai buna varianta de a-i gati este la abur. Descopera cateva retete pe baza de dovlecei, potrivite pentru a fi introduse in meniul tau de vara:

Tarta cu dovlecei si vinete

Tarta cu dovlecei si vinete este un preparat potrivit pentru meniul de vara. Tarta poate fi servita ca atare sau impreuna cu o salata verde. Acest preparat este potrivit si pentru pachetelul de serviciu.

Dovlecei gratinati cu rosii si cascaval

Dovleceii gratinati sunt un preparat usor de digerat si foarte gustos, potrivit pentru zilele caniculare cand vrei sa mananci ceva hranitor, fara sa fie greu la stomac. Preparatul se aromeaza cu usturoi si busuioc proaspat. Incearca o reteta de dovlecei gratinati cu rosii si cascaval.

Burrito cu dovlecei si ardei

Poti folosi dovleceii in preparate internationale. Burrito cu dovlecei si ardei este un fel de mancare inspirat din bucataria mexicana. Preparatul poate fi servit ca o gustare, la pranz sau cina. Pentru acest fel de mancare se face un sos salsa de casa.

Ciulama de dovlecei

Ciulamaua de dovlecei este un preparat cremos, potrivit pentru cei care vor sa manance ceva moale si usor, fara carne. Preparatul este aromat cu patrunjel.

Chec de dovlecei

Checul de dovlecei este un preparat inedit, pe baza de scortisoara, stafide, mere si nuci. Checul se serveste ca atare. Preparatul este potrivit pentru pachetelul de scoala sau pentru serviciu.

Dovlecei murati in mustar

Profita de dovleceii proaspeti ai verii pentru a face cateva conserve. Dovleceii murati se fac cu turmeric si ceapa. Foloseste-i in salate sau pentru diverse garnituri.

Supa crema de dovlecei

Miezul moale al dovleceilor ii face o leguma perfecta pentru supele de vara. Fa o supa crema de dovlecei si serveste-o calda, cu crutoane.

Foto: tasteofhome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului