Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #tochitura #friptura #sarmale #sunca #carne de porc #retete craciun #fel principal

Idei de retete pentru felul principal de Craciun

Felul principal al mesei de Craciun este piesa centrala a intregii seri. Daca ai musafiri sau vrei sa pregatesti ceva special, alege o friptura decorata festiv.

Pentru felul principal la masa de Craciun ai nevoie de o friptura care sa arate foarte bine si sa fie gustoasa. Iata in continuare cateva retete pentru felul principal la masa de Craciun :
 

Sunca glazurata cu portocale
 

Sunca glazurata cu portocale este un preparat festiv, pe baza de carne de porc garnisita cu felii de portocala. Glazura dulce-acrisoara se face cu zahar, suc de portocala, sherry si mustar. Sunca arata foarte bine si constituie o alegere potrivita pentru o masa eleganta de Craciun.
 

Sarmale de Craciun
 

Sarmalele sunt nelispite de pe mesele de sarbatori, iar de Craciun, sarmalutele in foi de varza sunt binevenite oricand. Pregateste-le pentru mesele informale, in familie sau cu prietenii si serveste-le cu mamaliga.
 

Sunca glazurata cu miere
 

Daca iti place carnea de porc si vrei un fel de mancare mai special, incearca sunca glazurata cu miere. Preparatul se face cu suc de lamaie, plante aromatice si mustar. Acest fel de mancare se face in peste 3 ore, asa ca ai nevoie sa-ti planifici foarte bine timpul.
 

Tochitura
 

Pentru mesele informale, in familie, pregateste o tochitura din carne de porc. Daca iti vin prieteni in vizita care apreciaza mancarea traditionala romaneasca, cu tochitura nu poti sa dai gres. Serveste acest fel de mancare cu mamaliguta calda.
 

Curcan la cuptor
 

Daca tema ta pentru masa de Craciun este una internationala, poti imprumuta unul dintre preparatele specifice sarbatorilor in America, curcanul. Poti pregati un curcan la cuptor, pe care sa-l servesti cu o garnitura de legume.
 

Pui la ceaun
 

Puiul este cea mai clasica mancare atunci cand vrei sa faci o friptura pe gustul tuturor. Fa un pui la ceaun si serveste-l cu mamaliga si mujdei. Preparatul este gustos si parfumat, potrivit pentru orice ocazie, fara sa fie un fel de mancare pretentios.
 

Sursa foto: butcherblocklv.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare