Sfaturi culinare

#legume #castravete #sfaturi culinare #salate # retete castravete

Retete sanatoase cu castravete

Castravetele este o leguma racoritoare, bogata in vitamine, pe care o poti consuma intreaga vara pentru a-ti mentine corpul hidratat si a combate arsita. Cum castravetele este o leguma mult mai versatila decat altele, descopera in continuare cateva retete sanatoase pe care sa le incerci si tu!

Castravetele nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau zilnic. Este o leguma cu un continut ridicat de apa, dar si de potasiu, vitamina C si acid cafeic, ce contribuie la retinerea lichidelor in organism, protejandu-ti, astfel, corpul de temperaturile foarte inalte specifice sezonului estival. Iata si 3 retete usoare pe baza de castravete pe care sa le testezi chiar azi:

1. Apa cu castravete

Reteta este la fel de usoara precum pare la prima vedere! Nu trebuie decat sa umpli un pahar inalt cu apa proaspata, dupa care sa adaugi jumatate de catravete, taiat in felii subtiri. Intr-o zi fierbinte de vara, adauga in aceasta bautura racoritoare si cateva cuburi de gheata. La final, mai poti insera si cateva frunzulite de menta si cativa stropi de lamaie pentru un plus de aroma.

2. Supa rece de castraveti cu menta

Mai poti incerca si o supa rece de castraveti cu menta, ideala pentru masa de pranz. Curata si taie in bucatele 3 catraveti de marime medie, dupa care amesteca-i intr-un blender impreuna cu 500 ml de iaurt, 1/2 lingurita de mustar uscat, 50 gr de frunze de menta maruntite si sare si piper dupa gust. Depoziteaza supa crema obtinuta la frigider si a doua zi o poti servi rece, cu cateva frunze de menta pentru decor.

3. Salata japoneza de castraveti

Daca iti plac salatele de castraveti, ai putea incerca una originala. Curata doi castraveti medii si taie-i in fasii cu o grosime de circa 7 mm. Pune fasiile obtinute intr-o strecuratoare, presara-le cu sare si lasa-le sa se scurga timp de 30 de minute.

Dupa jumatate de ora, clateste bine castravetii pentru a indeparta sarea si usuca-i cu ajutorul unor prosoape de hartie. Amesteca fasiile de castravete cu 1 lingura de zahar, cu circa 60 ml de otet de orez si 1 lingura de sos de soia. Adauga, la final, cateva fasii de alege nori. Pofta buna!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului