Sfaturi culinare

#mancare fast food #fast-food

Reversul medaliei: Top 3 motive pentru care mancarea fast-food nu este atat de rea precum se spune

Mancarea fast-food ii imparte pe pofticiosi in doua mari categorii: pe de-o parte sunt cei care o gasesc extrem de delicioasa si care o savureaza oricand cu placere si pe de alta parte se afla cei care o considera un tip de hrana pe care nu o agreaza deloc si pe care evita sa o consume.

Intr-adevar, preparatele fast food au si plusuri si minusuri, insa nici pe departe nu sunt atat de rele pe cat se spune. Majoritatea oamenilor mananca in mod regulat acest tip de mancare iar acest lucru se datoreaza in principiu celor 3 avantaje ale sale:

1. Mancand fast-food, nu ai nevoie de multi bani ca sa te saturi

Dintre toate partile bune pe care le are mancarea fast-food, aceasta este cea care ii stimuleaza pe tot mai multi dintre oameni sa o cumpere: pretul scazut. Fast-food-ul este, de obicei, mai ieftin decat mesele pregatite acasa si decat preparatele restaurantelor. Din acest motiv, o masa rapida este cea mai economica solutie pentru situatiile in care ti s-a facut foame.

In plus, restaurantele tip fast-food au foarte multe oferte precum “Meniul zilei” sau “Happy Hour”. Astfel, poti manca pe saturate fara sa pleci cu portofelul gol.

2. Fast-food-ul iti potoleste foamea rapid

Al doilea motiv evident pentru care cei mai multi dintre pofticiosi aleg fast-food-ul este, desigur, reprezentat de faptul ca se prepara rapid, deci pot lua masa intr-un timp mult mai scurt decat daca ar merge intr-un restaurant obisnuit. Cele mai multe dintre localurile care ofera mancare fast-food au de asemenea si drive thru, tocmai pentru a le permite clientilor sa comande mai repede. Mai mult decat atat, un preparat fast-food poate fi consumat rapid, oriunde, chiar si in timp ce desfasori alte activitati. Cand iti este foame, poti rezolva totul comandand o pizza cu livrare chiar la tine acasa!

3. Ai posibilitatea sa alegi preparate fast-food sanatoase

Cu toate ca hrana rapida are o reputatie nu prea buna din cauza faptului ca este bogata in calorii si grasimi, acest lucru s-a schimbat destul de mult de cand consumatorii au inceput sa fie tot mai interesati de manca sanatos. In acest context, restaurantele fast-food s-au adaptat si au inclus in meniurile lor si preparate sanatoase, pentru a oferi clientilor o mai mare varietate de optiuni din care sa aleaga. Chiar si o shaorma poate fi o mancare sanatoasa, daca nu adaugi sosurile!

Sursa: sonomamag.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare