Sfaturi culinare

# preparate internationale # bucataria libaneza #humus

STUDIU: Romanii, tot mai indragostiti de bucataria libaneza

Romanii isi indreapta tot mai mult atentia catre preparatele culinare internationale. In topul preferintelor acestora se afla insa bucataria libaneza.

In topul celor mai comandate preparate culinare libaneze de catre romani, pe primul loc se afla humusul, urmat de salata tabouleh, salata fattoush, musakaua libaneza si kafta. Totdata, potrivit foodpanda.ro, majoritatea clientilor comanda separat humusul, pe care il consuma alaturi de lipie, si mai putin impreuna cu alte preparate specifice bucatariei libaneze.

Potrivit unui studiu realizat de Foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, in ultimul an, preferinta romanilor pentru mancarea libaneza a crescut cu peste 15%, ceea ce a dus la cresterea numarului de restaurante cu acest specific.

Studiul arata ca romanii comanda cele mai multe preparate libaneze spre finalul saptamanii si in zilele de weekend, in aceeasi masura pentru pranz, cat si pentru cina.

"In ultimii ani am observat o crestere puternica a bucatariei libaneze in preferintele romanilor, ceea ce a dus si la aparitia mai multor restaurante cu specific libanez pe piata. Dintre toate preparatele, humusul se bucura de cea mai mare popularitate in randul clientilor nostri, fiind un preparat usor, accesibil oricarui tip de dieta, fie vegetariana, vegana, raw-vegana sau non-vegetariana, si poate fi consumat in orice moment al zilei", declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

Humusul, cel mai indragit preparat

Humusul este unul dintre cele mai populare preparate, nu numai in Romania, ci la nivel international. Nu-i de mirare ca are o sarbatoare a lui. Pe 13 mai intreaga lume sarbatoreste Ziua Internationala a Humusului.

Istoria humusului se intinde din Antichitate si pana in zilele noastre, de-a lungul timpului fiind mentionat in povestile folclorice din zona Orientului Apropiat si Mijlociu si a Marii Mediterane ca fiind unul dintre cele mai vechi preparate culinare din lume, dar si in scrierile filosofilor Greciei Antice, Platon si Socrate, care au facut referire la valoarea sa nutritionala.

In prezent, exista mai multe retete de preparare a humusului in functie de zona in care este pregatit, insa reteta traditionala consta intr-un amestec de naut, pasta de susan sau tahini, suc de lamaie si usturoi. Aceasta combinatie de ingrediente face din humus un preparat bogat in fier, vitamina C, vitamina B6, dar si o sursa de proteine, fibre si potasiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare