Intre bucatariile tarilor din America de Sud exista foarte multe similitudini, dar fiecare tara a incercat sa vina cu ingrediente noi si sa-si puna amprenta asupra felurilor de mancare, astfel incat sa se remarce prin specificul sau.
Bucataria argentiniana, un fusion intre bucataria indigena si cea mediteraneana
Bucataria argentiniana are la baza mancarurile stravechi, specifice indigenilor. De aceea, printre produsele de baza se numara cerealele, carnea de vita si cartofii. Cu timpul, bucataria argentiniana a inceput sa fie puternic influentata de bucataria euorpeana, in special cea mediteraneana, astfel ca pastele, uleiul de masline si branzeturile au devenit nelipsite.
Produse traditionale din bucataria argentiniana
Milanesas Napolitanas - este un preparat pe baza de branza, rosii si carne de vita. Se pregateste la cuptor si este foarte indragit de cei care prefera mancarurile rapide.
Revuelto Gramajo - este un preparat traditional din bucataria argentiniana, un amestec savuros de oua, cartofi prajiti, sunca si pui.
Sorrentinos - este un preparat inspirat de celebrele raviolli italienesti, cu diferenta ca argentinienii il prepara cu sunca, mozzarella si ricotta.
Fiana - un tip special de paine, servit la toate preparatele pe baza de carne.
Empanadas - coltunasi traditionali prajiti sau fierti, umpluti cu carne tocata, legume sau branza.
Dulce de leche - este un desert specific buctariei argentiniene si celei sud-americane. Seamana cu un sos de caramel, dar are la baza laptele condensat, care se fierbe la foc mic pana cand se obtine consistenta dorita.
Obiceiuri culinare in Argentina
Pentru argentinieni, principala masa a zilei este pranzul. Masa din mijlocul zilei este una copioasa si, cu exceptia oraselor mari, cum ar fi Buenos Aires, in restul oraselor restaurantele se inchid la ora pranzului, pentru ca angajatii sa poata manca acasa, linistiti.
Sursa foto: flickr.com, clementinecuisine.net, babble.com