Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #bucataria vietnameza #secrete bucatarie vietnameza #preparate vietnameza

Secretele bucatariei vietnameze: sanatate in bucate cu preparate savuroase

Bucataria vietnameza este una dintre cele mai sanatoase din lume, deoarece ingredientele folosite pentru prepararea mancarurilor sunt, de cele mai multe ori, proaspete si gatite fara prea mult ulei. Mancarurile vietnameze sunt sarace in calorii, dar acest lucru nu inseamna ca le lipseste gustul. Dimpotriva, cele mai multe preparate traditionale au un gust puternic, de care te indragostesti la prima incercare.


Ingrediente nelipsite din bucataria vietnameza

Bucataria vietnameza este un melaj de influente din China, India si Thailanda, dar cu toate acestea reuseste sa fie unica, diferita si savuroasa. Printre ingredientele principale folosite in bucataria vietnameza se numara:

  • orezul
  • pastele de orez
  • legumele proaspete
  • pestele
  • fructele de mare
  • sosul de peste
  • sosul de soia
  • pasta de creveti
  • diferite tipuri de carne
  • insectele (doar pentru cei curajosi)




Sursa foto: barrattmilly.wordpress.com

Fructele, in principal litchi, pomelo, fructul dragonului, ananas si rambutan reprezinta principalul desert in Vietnam.


Condimente nelipsite in bucataria vietnameza

Daca iti doresti sa gatesti in stil vietnamez, din borcanele tale cu mirodenii nu ar trebui sa lipseasca:

  • fulgii de chili
  • busuiocul thailandez
  • anasonul
  • lemongrassul
  • ghimbirul
  • coriandrul




Sursa foto: partial-ingredients.com


Cum se prepara mancarurile vietnameze

Cele mai multe mancaruri vietnameze se prepara cu supa sau cu apa in loc de ulei, pentru a fi cat mai sanatoase. Pentru aromatizarea mancarurilor se folosesc cantitati generoase de mirodenii, insa gustul preparatelor nu este atat de picant precum in alte bucatarii asiatice.



Sursa foto: ytimg.com

Unul dintre cele mai mari secrete ale bucatariei vietnameze consta in gasirea echilibrului Yin-Yang. Altfel spus, mancarea trebuie sa fie placuta pentru ochi, sa ofere sunete prin ingredientele crocante, sa invaluie papilele gustative si sa aiba un miros imbietor.

Echilibrul Yin-Yang al bucatariei vietnameze consta si in asocierea corecta a ingredientelor, astfel incat sa existe o "batalie" intre cald si rece. De exemplu, fructele de mare, care sunt considerate ingrediente reci, trebuie combinate cu ghimbir, care este un ingredient cald, iar carnea de rata, considerata racoritoare, rece, trebuie servita cu sos de peste, care este cald.

Sursa foto: indochinatravelnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului