Sfaturi culinare

#sfaturi copt #trucuri copt #copt prajituri #metoda de gatit

5 trucuri care te scapa de grija prajiturii nefacute sau arse

Stii bine ca cele mai gustoase si savuroase preparate se fac la cuptor, prin copt, dar ti-e teama sa te aventurezi in aceasta metoda de gatit, din cauza lipsei de experienta si a gradului crescut de dificultate. Insa nu experienta este importanta cand vine vorba de coacerea placintelor, painii sau cozonacilor, ci acuratetea cu care respecti reteta, folosirea ustensilelor corecte, dar si respectarea catorva trucuri babesti, simple, dar eficiente!

1. Respecta cantitatile si recomandarile retetei

Secretul cel mai important in realizarea celor mai gustoase si reusite preparate la cuptor il reprezinta respectarea retetei, atat in ceea ce priveste cantitatile, cat si recomandarile, timpul de stat la cuptor si temperatura.

2. Nu baga mai multe produse in cuptor, in acelasi timp

Daca nu ai un cuptor industrial, folosit in fabrici si laboratoare de prajituri si produse de panificatie, atunci nu incerca sa economisesti timp bagand 2-3 tavi odata in cuptor. Acestea impiedica coacerea corecta a preparatelor. Niciuna dintre tavi nu se va prepara corect, intrucat nu primeste cantitatea de caldura necesara pentru coacere.

3. Amesteca faina inainte de a o adauga in preparate

Se pare ca un alt secret al coptului consta in modul in care adaugi si mesteci faina in preparate. Pe langa faptul ca trebuie sa cerni faina, daca reteta o cere, este important sa o amesteci cu o lingura inainte de a o adauga in compozitie. Se pare ca acest truc ajuta preparatul sa se coaca mai corect.

4. Verifica daca preparatul s-a copt folosind o scobitoare

Un truc babesc, din mosi stravechi, spune ca poti verifica daca o prajitura este gata folosind o simpla scobitoare.

Indiferent ca ai cuptor cu ceas sau nu, dupa expirarea timpului de stat la cuptor recomandat in reteta, este indicat sa te asiguri ca placinta, cozonacul sau painea este gata. Infige o scobitoare in mijlocul preparatului si scoate-o. Daca nu ramane nimic pe scobitoare, inseamna ca este gata. Daca raman urme de aluat sau compozitie pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea la cuptor.

5. Foloseste hartie de copt

Hartia de copt este o gaselnita ingenioasa pentru gatitul la cuptor, intrucat te scapa de grija unsului tavii cu ulei sau unt, iar preparatul nu se mai lipeste sau arde atat de usor. Datorita hartie de copt, preparatele se scot rapid din tava, iar tava se curata usor, economisind astfel timp si efort.

Sursa foto: Mysterywallpaper.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare