Sosul de caise cu lamaie si rozmarin este o combinatie inedita de ingrediente care te va incanta. Este racoritor delicios, contine putine calorii si se prepara si foarte usor.
Ingrediente pentru sosul de caise cu lamaie si rozmarin:
- 1 cana cu vin alb sec
- 1 jumatate de cana de caise uscate
- 2 frunze de dafin
- 2 pere coapte, insa tari
- coaja de la 3 lamai
- 1 lingura de suc de lamaie
- 1 lingurita de rozmarin proaspat
Cum se prepara sosul de caise cu lamaie si rozmarin:
Amesteca intr-o cratita medie vinul cu caisele si frunzele de dafin, apoi pune-le fiert la foc mediu, pana cand se inmoaie putin caisele, aproximativ 10 minute.
Dupa ce au fiert, scoate caisele si lasa vinul in cratita. Taie piersicile sferturi si pune-le intr-un bol.
Amesteca perele cu coaja de lamaie si sucul de lamaie intr-un castron, apoi pune aceasta compozitie in tigaia cu vinul si las-o sa fiarba la foc mic, aproximativ 5-7 minute.
Adauga amestecul de pere peste caise si amesteca-le bine cu rozmarinul si scoate frunzele de dafin din el.
Cum se serveste sosul de caise cu lamaie si rozmarin:
Sosul de caise cu lamaie si rozmarin se serveste la temperatura camerei sau rece, decorat cu felii subtiri de lamaie.
Sursa foto: eatingwell.com