Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #sushi #preparare sushi

Sushi: 6 sfaturi pentru cei care vor sa incerce pentru prima oara

Iti plac preparatele din peste si esti tentat sa incerci sushi, o delicatesa a bucatariei japoneze? Daca nu te-ai incumetat pana acum, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa prinzi curaj si sa te aventurezi in aromata lume a preparatelor sushi!

1. Daca nu te-ai infruptat niciodata pana acum din acest preparat traditional japonez, este foarte posibil sa nu stii ca sushi nu se traduce automat prin rulori cu peste. Cu alte cuvinte, daca nu te incumeti sa mananci peste crud (de la prima incercare), poti savura sushi cu castraveti, avocado etc.

2. N-ar strica sa mai stii si ca nu trebuie sa fii un as la manuirea betisoarelor cu care se consuma sushi in mod traditional. Data fiind dimensiunea acestor preparate, le poti manca, pentru inceput, cu mana.

3. Inainte de a trece la sushi cu peste crud, incearca sushi cu creveti, scoici sau tipar (unagi, anago) care, de regula, sunt procesate termic. De asemenea, poti incearca si acele tipuri de sushi "gatite" in marinate care proceseaza pestele gratie aciditatii lor ridicate si care, in plus, ii ofera o savoare inconfundabila.

4. Incearca, intr-o prima faza, sushi cu tipuri de peste pe care le consumi in mod normal si cu care esti obisnuit. De pilda, ar trebui sa stii ca somonul crud nu are un gust foarte diferit de cel gatit sau afumat! Apoi, daca iti place calamarul, poti incerca sushi de acest fel (ika). O alta varianta familiara ar putea fi sushi cu ton. Frunzareste meniul si vezi ce alte feluri de peste si fructe de mare sunt folosite si alege-le pe cele care te fac sa te simti cel mai confortabil.

4. Nu te aventura din start pe taramul bucatilor mari de sushi; incepe cu cele mici, sferice (maki), pe care le poti manca dintr-o inghititura.

5. Pentru o experienta si mai savuroasa, nu uita sa mananci sushi cu wasabi, o pasta obtinuta din planta cu acelasi nume, cu gust similar hreanului. Ar trebui sa mai stii si ca sushi se serveste si alaturi de feliute de ghimbir murat. Atat wasabi, cat si ghimbirul sunt picante si foarte aromate.

6. Iata si cateva tipuri de sushi extrem de populare: California roll (cu avocado, castravete si crab), Philadelphia roll (crema de branza, somon afumat si castravete), Boston roll (crab gatit, somon si ceapa verde), unagi (tipar gatit, uneori si cu avocado).

Sursa foto: jwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului