Sfaturi culinare

# clatita mascarpone # ce mancam azi # meniu toamna #meniu vegetarieni #retete curcan

Tendinte culinare: delicatesele toamnei

Odata cu toamna, si preparatele culinare se schimba. Unele ingrediente dispar lasand loc altora, de sezon. Toamna si sezonul rece in general este dedicat mancarurilor care aduc un aport caloric, necesar pentru a ne mentine in forma. Desi s-a dus vremea salatelor din piata, chefii spun insa ca stilul de viata sanatos se poate mentine cu preparate fresh, cu ingrediente pe cat de simple, pe atat de sofisticate in combinatiile potrivite. 

„O dată cu schimbarea anotimpului, am ales combinații inedite de alimente, pe cat de sănătoase, pe atat de gustoase. De la ouă poșate, montate pe mini brioșe home made și sos olandez, însoțite de un mixt de salată, adică un mic dejun fresh și bogat în proteine naturale la tartarul de somon cu avocado - un starter fresh, cu somon proaspăt, avocado, muștar Dijon pe pat de castravete, noul meniu satisface cele mai sofisticate gusturi culinare”, spune chef Ionut Valentin, de la Gatto Lounge. 

Pentru vegetarieni, propunerea bucatarului chef suna la fel de bine. Rizzoto cu hribi, sote-uri de fasole galbena, broccoli, spanac, penne arabiata, rizzoto cu legume sau piure de morcovi, se afla pe meniul sau. Pentru iubitorii de carne, piept de rață cu chutney de pere amaretto șsau coasta de vițel de lapte baby spanac și ardei copt ori curcan cu legume fresh și miere sunt cateva optini interesante.                     

In privinta deserturilor Chef Ionut Valentin recomanda un preparat special, "Clătita Gatto", o clătită neagră, cu multă cacao, cremă de mascarpone, rom și mixt de fructe și sosuri homemade - un gust echilibrat și fresh. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare