Sfaturi culinare

# trucuri curatare ardei copti #coacere ardei #curatare ardei copti #ardei copti #ardei

Trucul care te ajuta sa cureti ardeii copti in cateva secunde

Toamna este momentul in care multe gospodine coc ardei pentru a prepara zacusca sau chiar pentru a-i congela ca mai apoi sa-i consume alaturi de preparatele din carne din timpul iernii.

Momentul curatarii ardeilor nu este deloc unul usor atunci cand coci kilograme intregi intr-o singura zi. Iata trucul simplu la care sa apelezi pentru a curata rapid ardeii copti.

Inainte de a coace ardeii, unge-i cu putin ulei de masline. Coaja se va indeparta cu usurinta in acest fel. Acest truc poate fi aplicat numai in cazul ardeilor copti in cuptor.

Daca ii coci pe jar sau pe tabla si nu in cuptor, adauga ardeii incinsi intr-o oala incapatoare, presara sare pe ei si acopera oala. Procedeaza la fel pana cand aceasta se umple, acoperind-o de fiecare data, pentru ca aburul sa ramana inauntru.

Cand ardeii s-au racit la temperatura camerei, ii poti curata cu usurinta de coaja

Vrei sa le cureti si semintele? Iata cum poti proceda!

Pe un tocator, asaza ardeiul copt si taie pulpa de jur imprejurul cotorului. Scoate-l cu grija, apoi cresteaza ardeiul pana la baza. Cu ajutorul cutitului, indeparteaza semintele acestuia incepand de la baza si terminand cu locul in care avea cotorul.

Sursa foto: gatesterapid.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului